Peres: Neće biti suspenzija, u to vas uveravam

Champions League 20. apr 20210:52 > 0:58 60 komentara
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Prvi čovek Real Madrida i novoformirane Superlige javio se i govorio o sukobu 12 klubova osnivača i UEFA.

Za početak prvo se dotakao najave da bi tri kluba osnivača Superlige Real Madrid, Čelsi i Mančester Siti koji učestvuju u polufinalu Lige šampiona mogli da budu izbačeni iz iste.

Mogu vam sa 100% sigurnosti reći da Real Madrid, Mančester Siti i Čelsi neće biti izbačeni. To nije moguće – rekao je Peres.

povezano

Takođe je istakao da niko ne treba da brine da će igračima biti zabranjeno da igraju za reprezentacije, jer se to neće dogoditi. Ali istakao je da saradnja sa UEFA nije završena.

UEFA je monopolista i treba da bude transparentnija. Želimo da sačuvamo fudbal za narednih 20 godina, a vreme je ozbiljne opasnosti. Ako pobediš u takmičenju dobiješ od UEFA 120, 130 miliona evra. Sa Superligom zarađivaćemo mnogo više. Mi ćemo razgovarati sa UEFA, kao što smo istakli u saopštenju. Mi moramo da razgovaramo sa UEFA o pet slobodnih mesta za Superligu. UEFA jeste radila na novom formatu Lige šampiona, ali iskreno za mene je nerazumljiv. Želimo da spasemo fudbal. Glavna atrakcija su utakmice velikih timova. Fudbal je poput piramide. Oni koji najviše zarađuju moći će da kupuju igrače za veće pare, a samim tim i oni drugi će više zarađivati. Ako veliki klubovi ne budu više zarađivali, manje će i oni drugi.

Na kraju istakao je da razloga za glavni strah javnost a to je zatvorenost lige nema.

Ovo neće biti zatvorena liga. Svako će imati šansu da popuni pet preostalih mesta.