„Pobedili smo moćni Čelsi, nismo imali slabu tačku u timu“

Champions League 6. sep 202222:57 1 komentar
GNK Dinamo Zagreb
Reuters/Antonio Bronic

Dinamo je u Zagrebu u prvom kolu Lige šampiona savladao Čelsi. Svi su u redovima Modrih zadovoljni načinom na koji su odigrali meč i upisanom pobedom.

Zadovoljan je, a kako i ne bi, bio trener Dinama Ante Čačić:

„Ovo je istorijska pobeda. Pobedili smo moćni Čelsi. Čestittao bih mojim igračima, ostali su koncentrisani 90 minuta. Mislim da danas nismo imali ni jednu slabu tačku u ekipi i na terenu“.

Povezano

Strelac gola za pobedu, i prvog gola u novoj sezoni Lige šampiona Mislav Oršić pohvalio je najvijače:

„Atmosfera je bila fantastična. Znali smo da će biti teško, da ćemo biti u situaciji da se konstantno branimo i da tražimo svoje šanse iz kontra napada. Bili smo snažni i kompaktni u zadnjem redu, a Livaković je takođe imao dve ili tri sjajne odbrane. Danas su svi dali doprinos ovoj pobedi“.

„Pokazali smo da možemo da igramo protiv najboljih timova Evrope, za nas je ovo izuzetno veliki rezultat. Svi smo odigrali dobar meč, posebno u odbrani i mislim da smo dobro reagovali kada je bilo potrebno“, rekao je posle utakmice Josip Šutalo.

Za igrača utakmice izabran je kapiten Dinama, Arijan Ademi. „Bio je besprekoran na sredini terena. U prvom poluvremenu je kontrolisao loptu, komandovao svojim veznim redom i predvodio odbranu na sjajan način, a to je Dinamu omogućilo da se brani i odbrani tokom celog meča“, navedeno je u obrazloženju odluke.

„Odigrali smo dobar meč i dobro se branili protiv veoma moćnog rivala. Imali smo i periode kada smo mi dominirali, ali sjajno smo se branili i reagovali kada je bilo potrebno. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu i čestitam svima na tome“, zaključio je Ademi.