Preplaćeni i loše birani: Zvezdini milioneri u blatu

Champions League 30. nov 202315:25 28 komentara
Zvezda
Guliver/Imago sport

Podatak da je Crvena zvezda letos potrošila tri puta više na obeštećenja od Jang bojsa dovoljan je rаzlog da se poslednje mesto u grupi Lige šampiona okarakteriše kao veliki neuspeh, a fijasko je kad se ima u vidu da je u timu prvaka Srbije nekoliko fudbalera čija se godišnja zarada piše sa sedam cifara.

Većina prvotimaca Crvene zvezde nigde ne može da zaradi više nego na Marakani, a zauzvrat nisu doneli klubu ni realizaciju minimuma evropskih ambicija. Izgubili su u Bernu od prilično manje plaćenih, a nisu ih pobedili ni u Beogradu.

Zvezdin fijasko u Evropi

Prema podacima portala „Capology“, Jang bojs godišnje na plate fudbalera u ovoj sezoni troši 11,4 miliona evra. Toliko je Crvena zvezda, prema tadašnjim izjava generalnog direktora Zvezdana Terzića, izdvajala za prinadležnosti fudbalera u sezoni 2018/19.

Ulaganja su na Marakani konstantno povećavana, a aktuelni tim je najskuplji u istoriji kluba. Dosta je milionera u neuspešnoj družini, od trenera do najplaćenijeg In-Beom Hvanga, o kome se u zvezdaškim krugovima priča da je dogovorio zaradu na godišnjem nivou koja je bliža sumi od dva miliona nego milionu evra.

Kraso i Endiaje su potpisali jake ugovore, odlično su plaćeni i Kanga, Dragović, Bukari, Olajinka, Ivanić, Katai…Praktično nema u ekipi fudbalera koji bi mogao da bude nezadovoljan primanjima, a bez obzira što postoje određena kašnjenja u isplatama, sve na kraju bude na računima.

Postavlja se pitanje gde je odgovornost i hoće li fudbaleri i stručni štab biti novčano kažnjeni posle očajnih rezultata u susretima sa Jang bojsom?

Bahar
Starsport/Srđan Stevanović

A, u upravi bi trebalo da se pogledaju u oči i vide koliko su pogrešnih procena napravili. Nema sumnje da su za uloženi novac mogli da dovedu bolje fudbalere, rezultati u susretima sa Jang bojsom to najbolje pokazuju.

Sa preskupim timom ostaje im da u srpskom fudbalskom blatu dođu do preokreta u trci za titulu, jer su u dosadašnjem delu sezone milioneri iz stručnog štaba i ekipe i u tom takmičenju ostvarili rezultate ispod očekivanja.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare