SK na treningu Sitija: Pepovi golmani vešti žongleri (VIDEO)

Champions League 18. sep 202318:12 0 komentara

Na putu do terena gde treniraju prvotimci Mančester sitija, u pratnji medijskih zvaničnika šampiona Evrope, novinari iz Srbije imali su priliku da se dodatno uvere u grandioznost kampa "Etihad" i fantastične uslove za rad svakog sektora kluba.

Kompletan kamp ima 17 terena, jedan je u balon sali sa veštačkom travom. Na putu do mesta gde treniraju prvoticmi su i učionice za polaznike Sitijeve akademije. Sve je na vrhunskom nivou i na mnogo hektara.

SK u Mančesteru

Odličan tretman ima i ženski tim, sa svojim prostorijama, teretanom, salama za sastanke, kancalarijama…Novinari su prošli i kroz taj deo do mesta gde su čekali da izađu Gavrdiola i igrači.

Kvaliteti terena – apsolutna perfekcija. Glavni za potrebe prvog tima smešten je između metalnih zidova i tu se obavljaju glavni pripremni radovi Gvardioline družine za svaku utakmicu.

Trening je bio otvoren 15 minuta za medije, što je po protokolu UEFA. U kratkom periodu, kad se radi samo zagrevanje, osim velike Gvardioline energije i brojnih razgovora sa saradnicima, upečatljivo je bilo i koliko dobru nožnu tehniku imaju golmani. Pokazali su se kao vešti žongleri.

Gvradiola je poznat kao trener koji insistira da golmani učestvuju u igri, samo takvi profili čuvara mreže mogu da stignu u Mančester siti. Desetine miliona evra izdavaja i za rezerve koji ispunjavaju kriterijume, ali je njegova vizija dobila uporište osvajanjem Lige šampiona, kao i sva ulaganja kluba.

Bonus video