Skoro 20 hiljada navijača Liverpula dobija novac od UEFA

REUTERS/Kevin Coombs

UEFA (Evropska kuća fudbala) objavila je da će refundirati troškove ulaznica za finale Lige šampiona prošle godine u Parizu oštećenim navijačima Liverpula.

Evropska fudbalska unija (UEFA) vratiće novac svim navijačima Liverpula koji su imali karte za prošlogodišnje finale Lige šampiona u Parizu. Ova odluka koja će UEFA koštati milione evra samo je još jedna potvrda odluke nezavisnog Panela da je UEFA kao organizator meča jedini krivac za sve što se dešavalo pre i posle te utakmice.

povezane vesti

„Uzeli smo u obzir brojne stavove i izjave, iznete javno i privatno, i verujemo da smo pronašli način koji je prihvatljiv i fer da rešimo ovu situaciju.

Cenimo pomoć navijačkih organizacija Liverpula Spirit of Šankli i Udruženja navijača Liverpula sa invailiditetom kao i otvoren i transparentan dijalog koji je vođen tokom ovog perioda.

Razumemo negativna iskustva navijača od tog dana i rešili smo da refundiramo novac svim navijačima koji su kupili karte i koji su bili najviše pogođeni celim događajem ispred stadiona“, navedeno je u saopštenju UEFA.

Tako će UEFA vratiti novac za 19.618 karata. Najjeftinije od tih ulaznica navijači su plaćali oko 70 evra, a najskuplje su koštale 690 evra. Okvirno, povrat novca UEFA će koštati oko tri miliona evra.

Nezavisna komisija je prošlog meseca utvrdila da je na UEFA primarna odgovornost zbog haosa koji je nastao pre finala i u kojem je učestvovala policija i obezbeđenje, navijači engleskog kluba nisu znali da su kupili falsifikovane ulaznice.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!