U Dortmundu ogorčeni na sudiju: Šta, molim?

FOTO: Screenshot Twitter

Dani Makeli, holandski sudija koji se "proslavio" time što nije priznao čist gol Kristijanu Ronaldu u meču protiv Srbije u kvalifikacijama za SP doneo je još jednu kontroverznu odluku u velikoj utakmici.

Čelsi je u osmini finala Lige šampiona izbacio Borusiju Dortmund tako što je posle poraza 1:0 u prvoj utakmici u Nemačkoj u revanšu u Londonu pobedio 2:0. Međutim, minus je nadoknadio i prolazak izborio kontroverznim golom. U 53. minuti Čilvel je centrirao, a u kaznenom prostoru gostiju lopta je u ruku pogodila Marijusa Volfa.

povezane vesti

Sudija je svirao jedanaesterac posle VAR provere, a Kaj Haverc je iz prvog pokušaja pogodio stativu. Ipak, odmah je tražio da se proveri izvođenje penala. Objasnio je da je to uradio jer je VAR proverom ustanovljeno kako su prilikom izvođenja penala za Čelsi dva igrača Borusije prerano utrčala u svoj kazneni prostor.

Makeli je ponovno dosudio jedanaesterac za Čelsi, a ovaj put Haverc je bio precizan. Šutirao je identično kao i prvi put, u istu stranu samo je pogodio mrežu umesto stative.

Međutim, snimak svedoči da su spomenuti prekršaj prilikom izvođenja penala počinila i čak tri igrača Čelsija, od čega je za dvojicu na desnoj strani kaznenog prostora nesumnjivo da to rade samo oni, a ne njihovi suparnici, dok su sa leve strane u 16 metara Borusije pre vremena utrčala dva igrača Borusije, ali je debelo pre njih to uradio igrač Čelsija

Fudbalska pravila navode da se, ako je penal promašen, a prestup prilikom njega počini igrač ekipe koja napada, dosuđuje se indirektan udarac za tim koji se brani. Ako su prilikom penala koji nije pretvoren u gol prestup napravili i igrač ekipe koja se brani i ekipe koja napada, penal se ponavlja. Isto se mora dosuditi i ako je prestupio samo igrač ekipe koja se brani.

Borusija je ogorčena time što je Makeli očito odabrao drugu ili treću varijantu i tvrdi da je prilikom ovog penala u pitanju bio prvi slučaj i da je to jasno iz skrinšota sporne situacije, Hit je postao i Borusijin komentar na službenim klupskim društvenim mrežama kada je sudija doneo spornu odluku.

„ŠTA, MOLIM!?!“ napisali su u nemačkom velikanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare