CFL: Ipak se igra u subotu!

Crna Gora 2. avg 201714:50 > 14:54
Getty Images/Stephen Pond

Prvo kolo fudbalskog šampionata Crne Gore će se ipak igrati u subotu. Samo će mečevi umesto u 17 časova i 30 minuta, početi u 18 časova saopšteno je od strane Takmičarske komije FSCG.

Iako su za vikend najavljenje paklene vrućine u Crnoj Gori, iako su metereolozi proglasili crveni metero alarm, odluka je da se krene sa takmičenjem kada je i planirano. Odnosno pola sata kasnije od planiranog.

U utorak se pojavila vest, da će start šampionata gotovo sigurno biti odložen za utorak a neki su najavljivali i narednu subodu. Razlog su najavljene paklene vrućine tokom vikenda i temperature. Ova vest je na trenutak obradovala fudbalere i navijače, jer nije lako gledati a kamoli igrati na temperaturi od 40 stepeni, u uslovima gde vetra a samim tim ni vazduha gotovo da nema, ali kreće se u subotu.

Tri od pet utakmica prve runde igraju se u Podgorici (Budućnost – Iskra, Kom – Sutjeska, Dečić – Zeta), koja je poznata po paklenim vrelinama u ovo doba godine, jedna u Pljevljima (Rudar – Mladost), a jedna u Radanovićima (Grbalj – Petrovac).

Start takmičenja u drugoj ligi je zakazan za 13. avgusa, i on nije pod znakom pitanja, jer će to tada prema najavama crveni meteo alarm ostati iza nas.