Mirko Ivanić: Očekujem podršku navijača i pobedu

Crna Gora 10. sep 20189:57 > 9:59
Maja Hitij, Getty Images News

Ohrabreni bodom koji su osvojili u duelu sa Rumunijom na gostvanju u Ploeštiju, izabranici Ljubiše Tumbakovića sa mnogo optimizma čekaju duel sa Litvanijom u drugom kolu Lige nacija.

Problemi sa povredama su i dalje tu. Stevan Jovetić i Adam Marušić ponovo neće biti u sastavu tima. Šanse su minimalne da zaigraju Marko Vešović i Luka Đorđević, a sigurno je da neće igrati Stefan Mugoša koji je protiv Rumunije dobio crveni karton. Oporavio se Marko Janković.

„Zadovoljni smo ostvarenim u Rumuniji. Želeli smo pozitivan rezultat, uz sve probleme stigli smo do njega. Osvojeni bod nam mnogo znači u psihološkom smislu i sa mnogo optimizma čekamo duel sa Litvanijom. Problemi sa povredama su i dalje tu. Sada ne možemo da računamo ni na Mugošu, ali se gotovo sigurno vraća Janković. Međutim, protiv Rumuna smo pokazali da imamo veliki fond igrača, da možemo da pariramo svim selekcijama Evrope i da je najvažnije da ispoštujemo dogovor, da budemo maksimalno borbeni i da odgovorimo na sve zadatke koje imamo”, naglasio je Mirko Ivanić igrač sredine terena i momak koji brane boje BATE Borisova i nastavio:

“Igram u Belorusiji, a iskreno ne poznajem ni jednog igrača Litvanije. Slabo pratim njihovu ligu, a većina fudbalera dolazi upravo iz šampionata Litvanije. Dobro su namučili Srbiju, pokazali da su ozbiljan tim, a nedavno održano Svetsko prvenstvo je pokazalo da uloga favorita na papiru ne znači ništa. Ono što bi moglo da bude presudno u duelu koji sledi je podrška navijača. Očekujem da dobijemo vetar u leđa, on bi obrisao probleme koje imamo, on bi nas nosio na putu ka cilju, a to je pobeda”.

Utakmica između Crne Gore i Litvanije igra se u Podgorici sa početkom u 20 časova i 45 minuta, a u drugom meču grupe Srbija koja je pobedila Litvaniju sa 1:0 odmeriće snage sa selekcijom Rumunije.