Otrant iz Ulcinja podneo tužbu protiv FSCG

Crna Gora 22. jul 202011:24 > 11:26
FK Otrant

Uprava Otrant Olimpika, nezadovoljna odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore da proglasi kraj sezone zbog koronavirusa i stanje na tabeli proglasi konačnim, odlučila je da tuži Fudbalski savez Crne Gore.

Na portalu mne.ul-info.com objavljeno je saopštenje drugoligaša iz Ulcinja, koji je nakon prekida sezone ispao u najniži rang takmičenja.

„Dana 07. jula 2020. godine održan je vanredni sastanak Uprave kluba sa jednom jedinom tačkom dnevnog reda, a koja se ticala Odluke IO Fudbalskog Saveza Crne Gore od istog dana kojom se prekinulo takmičenje u Prvoj i Drugoj fudbalskoj ligi Crne Gore.

Na ovom sastanku je izraženo snažno nezadovoljstvo odlukama FSCG, te je odlučeno da se angažuje advokat i tuži FSCG”, navodi se u saopštenju Otrant Olimpika.

Navodi se da je uprava angažovala advokata, koji je u ponedeljak predao tužbu protiv FSCG svim pravnim institucijama države Crne Gore.

„Mi smo, kao uprava OFK „Otrant Olympic”, zatečeni ovom odlukom FSCG kojom nam šest kola pre kraja regularnog prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da smo na taj način oštećeni, jer nam nije bilo omogućeno kroz takmičenje da sačuvamo ili izgubimo status drugoligaša.

Uvereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, što je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima.

Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu ligu, što se odnosi na klubove „Bokelj” i „Jezero”, kojima ujedno čestitamo na uspehu. FK „Jezero” ulazak u Prvu ligu, a FK „Bokelj” na dobroj igri u baražu, gde se još jednom potvrdio kvalitet Druge lige”.

U klubu iz Ulcinja se pitaju zašto nije omogućen nastavak prvenstva kad je već omogućeno da se igraju baraž mečevi za popunu Prve i Druge lige? To pitanje postavljaju sebi i javnosti, ali nisu u mogućnosti da daju bilo kakav odgovor.

„Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo, gde se liga prekida, nema ispadanja? To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor”.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK „Otrant Olympic” da plati ceh koronavirusa?

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi.

Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas”, zaključuje se u saopštenju koje je potpisala uprava Otrant Olimpika.