Budućnost počela pripreme, apetiti su porasli

FK Budućnost
FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti nisu imali mnogo vremena za odmor posle osvajanja duple krune. Posle samo desetak dana, počeli su pripreme za sezonu koja sledi i koju će otvoriti kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabranici Mladena Milinkovića počeli su rad, bez seniorskih reprezentazivaca, Miloša Dragojevića i Igora Ivanovića, kao i mladih reprezentativaca Anta Babića, Andrije Ražnatovića, Lazara Mijovića i Petra Vukovića koji će se ekipi priključiti 13. juna.

Budućnost će kompletne pripreme odraditi u Podgorici, a u međuvremenu, došlo je do promena u sastavu tima. Otišli su Marko Vučić, Velizar Janketić, Dejan Zarubica, profesionalni ugovor je potpisao mladi Sava Milić, a pojačenje je stiglo iz OFK Titograda, u vidu defanzivca Amira Muzurovića.

“Najbitnije je da su svi igrači dobrog zdravlja, da ih zaobiđu povrede i da se naviknu na veće obaveze u narednoj sezoni, jer posle uspeha koji smo ostvarili, normalno je da očekivanja i apetiti rastu, a samim tim je i odgovornost mnogo veća”, rekao je šef stručnog štaba Mladen Milinković i nastavio:

“Biće dosta poređenja u odnosu na ono što smo postigli. Naš zadatak je da rasteretimo igrače, da ih ubedimo da moraju da igraju bez pritiska jer će to biti mnogo produktivnije. Nadam se da će igrači maksimalno ozbiljno shvatiti sve obaveze i zahteve, kao što su to radili i do sada, te da ćemo maksimalno spremni dočekati evropske izazove, odnosno iskušenja u šampionatu i Kupu Crne Gore”.

Pored duple krune, veliko priznanje za ekipu Budućnosti je i sve veći broj reprezentativaca, kako u seniorskoj, tako i u mladoj reprezentaciji Crne Gore.

“Za nas je svaki poziv u seniorsku ili mladu reprezentaciju Crne Gore veliko priznanje, jer to je dokaz da selektori Radulović i Vukotić prate naš rad i naše igrače i da su zadovoljni onim što radimo. Nadam se da su ti igrači opravdali očekivanja i da ćemo i ubuduće imati reprezentativce, naročito mlade jer u sastavu imamo veliki broj mladih igrača. Dobiće priliku da u klubu pokažu koliko vrede i mogu, a da na taj način pokažu da su kadri da zaduže opremu sa državnim grbom”, naglasio je Mladen Milinković i nastavio:

“Dolaskom predsednika Mijača politika kluba se dosta promenila, pre svega što se tiče brige o mladim igračima. U svakom slučaju, akcenat je bio da se mladi igrači uvode u prvi tim, a od ove sezone da možda gro rostera budu mladi igrači i da Budućnost u dogledno vreme napravi dobru ekipu od svojih, domaćih igrača koji će moći da urade nešto više u Evropi”.

Budućnost će kvalifikacije za Ligu šampiona, početi od prvog kola, a dobra vest za ljubitelje fudbala u Crnoj Gori i navijače Budućnosti je činjenica da će Podgoričani biti u povlašćenoj grupi ekipa u prvoj rundi, pa će za rivala dobiti nešto lakšu ekipu, ako uopšte postoje lakše ekipe u elitnom takmičenju.

“Dobro je što smo nosioci u prvoj rundi kvalifikacija, ali među potencijalnim protivnicima ima vrlo dobrih ekipa, za koje mi možda mislimo da su laki. Pročitao sam izjavu predsjednika albanske Teute, koji je rekao da je Budućnost za njih rival po meri. Teuta je jako dobra ekipa, a ovde bi mnogi rekli kako ćemo ih lako pobediti. Imaju pet, šest igrača koji su za mnogo ozbiljnije lige. Treba biti oprezan, pokazati poštovanje svima, ali ne opterećivati se mnogo. Rekao sam igračima da je bitno da budu psihološki spremni, da ne uđu bojažljivo u kvalifikacije jer nas je prvih 25 minuta protiv Ludogoreca prošlog leta koštalo prolaza”, naglasio je strateg Budućnosti, pa zaključio:

“Helsinki možda nije zvučno ime, ali mu je prvenstvo u toku i u punom je takmičarskom ritmu, što mu je prednost. Nefči ima ogroman budžet, doveo je ozbiljna pojačanja, izraelski i norveški šampion su takođe veoma neugodni rivali… Svi ti klubovi imaju veće budžete i zvezde. Iskustvo je bitno, ali i faktor sreće je bitan u fudbalu. Vidim da svi pričaju o Evropi, a ja smatram da treba da mislimo o kompletnoj sezoni jer za Budućnost je vrlo bitno da bude šampion, da ponovo osvoji trofej u Kupu, da napravi iskorak u Evropi. Svako takmičenje je bitno, svako takmičenje je prilika za dokazivanje”.

Komentari

Vaš komentar