Burzanović za SK: Cilj je Evropa, a sanjamo trofej

Crna Gora 30. nov 202015:49 0 komentara
FSCG

Fudbaleri Zete imali su dosta turbulencija u dosadašnjem delu sezone, ali navijači kluba iz Golubovaca i te kako mogu da budu zadovoljni ostvarenim.

Zeta je odigrala korektno na evropskoj sceni. U prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope pobedila je Engordani iz Andore, a zatim u drugoj, eliminisana od Noderkorna iz Luksemburga.

Usledio je start šampionata Crne Gore i takmičenje u Kupu, a Zeta je trenutno na trećem mestu sa 20 osvojenih bodova, kao i u polufinalu Kupa Crne Gore. Momci iz Golubovaca imaju i bolji bodovni učinak, ali su zbog napuštanja terena u Podgorici, kada su protiv Budućnosti dobili četiri crvena kartona, kažnjeni oduzimanjem dva boda.

Poslednjih pet dana su bili posebno uspešni za Zetu i potencijalnog reprezentativca Marka Burzanovića, koji je iz jermenskog Pjunika stigao kao pojačanje posle završene evropske priče, kada je Zeta u pitanju. Marku je trebalo malo vremena da se aklimatizuje, a zatim je postigao prelep gol u četvrtfinalu Kupa za pobedu Zete protiv Podgorice – 3:2. Samo par dana kasnije, Marko je ponovo pogodio protiv istog rivala, ovoga puta u šampionatu – 1:0.

„Imamo izuzetno mladu ekipu i sjajnu atmosferu. Za sada sve ide po planu, slobodno mogu da kažem i više od toga. Obezbedili smo plasman u polufinale Kupa, na poziciji smo koja nam daje za pravo da se u nastavku šampionata borimo za ponovni izlazak na evropsku scenu. Svesni smo da je ostalo još mnogo da se igra, da nas očekuje mnogo iskušenja u periodu koji sledi, ali imamo i razloga za optimizam. Igramo dobro, nižemo dobre rezlultate, a prostora za napredak u svakom smislu imamo dosta“, naglasio je Marko Burzanović za Sport Klub i nastavio:

„Primarni cilj u sezoni koja je u toku, je plasman na evropsku scenu. Svesni smo da neće biti lako ostvariti pomenuti cilj, naprotiv. Šampionat je izuzetno ujednačen i veoma kvalitetan, što pokazuje veliki broj igrača koji su iz šampionata Crne Gore prekomandovani u reprezentaciju. Verujem kao i svi u timu da smo kadri da nastavimo sa dobrim partijama, te da možemo da stignemo do cilja. Istovremeno, stigli smo do polufinala Kupa, a uz dužno poštovanje prema ostalim ekipa, u pitanju su Budućnost, Iskra i Dečić, mislim da imamo pravo i osnova da sanjamo osvajanje trofeja, kada je takmičenje u Kupu u pitanju“.

U narednom kolu šampionata Crne Gore, Zeta će posle dve uzastopne pobede nad Podgoricom u samo nekoliko dana, odmeriti snage sa ekipom OFK Titograda na svom terenu. Ovaj meč, kao i ostale utakmice 16. kola šampionata Crne Gore, na programu je 2. decembra.