Dečić, Budućnost i Mornar čekaju evropske rivale

Crna Gora 17. jun 202416:54 0 komentara
FSCG

Fudbaleri Dečića ovog leta će prvi put u istoriji učestvovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a protivnika će saznati na žrebu u Nionu, koji je na programu 18. juna. Istog dana, rivale će u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija, dobiti Budućnost i Mornar.

UEFA je tradicionalno, napravila grupe, pa je skratila spisak potencijalnih protivnika. Potencijalni rivali crnogorskog šampiona u prvom kolu kvaliifkacija su Slovan (Slovačka), Linkoln (Gibraltar), TNS (Vels), Balkani (FS Kosova) i Borac iz Banjaluke (BiH). Prvi mečevi prvog kola na programu su 9. i 10. jula, revanši su 16. i 17.

FSCG

Budućnost je do Evrope došla zahvaljujući osvojenom Kupu, a na žrebu će biti nosilac. Uoči žrijeba, UEFA je napravila grupe i skratila spisak, pa je poznato protiv koga bi Podgoričani mogli da igraju. Rivali Budućnosti u prvom kolu mogli bi da budu Velež (BiH), Torpedo (Gruzija), Mališeva (FS Kosova), Noa (Jermenija) i Isloč (Belorusija).

Iza Mornara je istorijska sezona, Barani su u domaćem šampionatu osvojili drugo mesto, pa su prvi put izborili izlazak u Evropu. Potencijalni rivali Mornara u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija biće Dinamo Tbilisi (Gruzija), Partizani (Albanija), Milsami (Moldavija), Sarajevo (BiH) i Urartu (Jermenija).

FSCG

Prvi mečevi prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija su na programu 11. jula, a revanši sedam dana kasnije.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!