Dejan Savićević i Fudbalski savez Crne Gore na čekanju

FSCG

Nakon informacija da Uprava za sport i mlade nije preregistrovala Fudbalski savez Crne Gore, oglasio se i Marko Begović, v.d. direktora Uprave za sport i mlade.

Odmah treba naglasiti da postupak preregistracije, odnosno registracije, znači i zvanično imenovanje Dejana Savićevića na mesto predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore, nakon održanih izbora.

„Iako je pokrenut postupak registracije promene u Registru sportskih organizacija Crne Gore, po zahtevu Fudbalskog saveza Crne Gore, Uprava može odlučiti po istome tek kada se stvore formalno-pravni uslovi. Naime, kako je nadležni inspekcijski organ za sport pokrenuo postupak inspekcijskog nadzora, dalji postupak registracije promena u Registar sportskih organizacije, nastaviće se po okončanju inspekcijskog nadzora nad Fudbalskim savezom Crne Gore. Za dobrobit sporta, nadam se da će to biti što pre, jer ne postoji alternativa poštovanju propisa države Crne Gore“, naglasio je Begović.

SK

FSCG održao je 30. juna Izbornu skupštinu na kojoj je Dejan Savićević reizabran za predsednika te sportske asocijacije. Ipak, nadležni inspekcijski organi u Crnoj Gori osporili su zakonitost postupka izbora.

Nakon Izborne sednice, FSCG je kod Uprave za sport pokrenuo inicijativu za registraciju odluka sa te sednice, međutim u zvaničnom odgovoru tog državnog organa taj postupak je blokiran do daljnjeg.

Komentari (0)

Vidi sve komentare