FSCG: Najbolji su Stefan Savić, Novica Eraković…..

Crna Gora 26. dec 202215:11 0 komentara
FSCG

Najbolji fudbaler Crne Gore u 2022. godini u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza je Stefan Savić. Istovremeno, najbolji igrač šampionata Crne Gore je Novica Eraković uzdanica Sutjeske iz Nikšića i reprezentativac Crne Gore.

Stefan Savić jedan od najboljih defanzivaca planete prigrabio je šesto priznanje za najboljeg igrača Crne Gore, jer je najbolji bio i 2016, 2017, 2018, 2020. i 2021. godine. Ispred Savića je samo Mirko Vučinić, koji je sedam puta bio najbolji. Savić je dobio 82 glasa, Stefan Mugoša 22, a Nikola Krstović 17.

FSCG

U konkurenciji fudbalerki, za najbolju je izabrana Slađana Bulatović, koja nastupa za japanski Minavi Sendai.

Trener godine je Radisav Dragićević, koji je uveo Arsenal iz Tivta u elitno društvo, prvi put u istoriji kluba iz Boke, a Arsenal je trenutno na petom mesto u šampionatu, koje se nastavlja naredne godine. Dragićević je pobedio ispred Aleksandra Nedovića, koji je u 2022. godini vodio Budućnost i Iskru, te Vuka Bogavca iz Jedinstva.

FSCG

Najbolji igrač šampionata Crne Gore je Novica Eraković iz Sutjeske, ispred Draška Božovića iz Dečića i Viktora Đukanovića iz Budućnosti.

Najperspektivniji fudbaleri su Andrej Bajović iz Dečića, Viktor Đukanović, koji prelazi u Hamarbi i Dragan Miranović iz Zete.

Najbolji igrač futsala je Luka Vuletić iz grčkog AEK-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!