FSCG: Obratićemo se nadležnim institucijama FIFA i UEFA

Crna Gora 25. jun 202123:32 0 komentara
fscg crba gora
Foto FSCG

Fudbalski savez Crne Gore reagovao je na odluku Inspekcije za sport Uprave za inspekcijske poslove da privremeno zabrani održavanje Izborne skupštine, koja je zakazana za 30. jun.

Povezane vesti

U saopštenju FSCG se kaže:

FSCG je najblaže rečeno iznenađen načinom na koji je Inspekcija za sport informisala javnost, a samim tim i Fudbalski savez, o donošenju pravnog akta kojim se privremeno zabranjuje održavanje Skupštine zakazane za 30.06.2021. godine.

Ovaj način informisanja, putem društvenih mreža, posebno začuđuje jer je Fudbalski savez Crne Gore već uložio dozvoljena pravna sredstva u zakonom definisanim rokovima na rešenje koje smatra nezakonitim.

Fudbalski savez Crne Gore će se 26. juna obratiti javnosti, nadležnim institucijama, kao i Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) i Evropskoj fudbalskoj asocijaciji (UEFA) sa detaljnim informacijama vezanim za kompletan slučaj„, navodu se u saopštenju FSCG.

Podsećanja radi:

Inspekcija za sport je donela Rešenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sednicu klubova FSCG – Sever Crne Gore„, objavljeno je ranije na Tviter nalogu Uprave za inspekcijske poslove.