Klubovi i navijači obogatali kasu FSCG za 41.400 evra

Crna Gora 17. maj 202421:56 0 komentara
FSCG

Bliži se kraj šampionata Crne Gore u fudbalu, koji će ostati upamćen po velikoj neizvesnosti u borbi za titulu i opstanak, ali i ogromnom broju incidenata, koji su se iz nedelje u nedelju nizali kao na filmskoj traci.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore je odredila finansijske kazne za klubove zbog ispada navijača i slabe organizacije u mečevima šampionata u prethodna tri kola, kažnjeni su Budućnost, Sutjeska, Arsenal, Mladost, Petrovac, Mornar i Jezero, a FSCG je inkasirao 41. 400 evra, objavile su Vijesti.

youtube printscreen

Kazne za Budućnost:

Disciplinska komisija je kaznila podgorički klub sa ukupno 18.700 evra. Pet i po hiljada Budućnost treba da plati zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 30. kola protiv Rudara, te šest hiljada zbog slabe organizacije utakmice i upotrebe pirotehničkih sredstava od navijačke grupe „Varvari“ na meču 32. kola protiv Sutjeske. Takođe, Budućnost će platiti još 6.500 evra zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od navijačke grupe „Varvari“ u duelu sa Jedinstvom, kao i 700 zbog upotrebe pirotehničkih sredstava tokom Kup utakmice protiv Rudara.

Kazne za Sutjesku:

Sutjeska će platiti 17 hiljada evra. Izrečena je kazna Nikšićima u iznosu od 3.500 evra zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa „Vojvode“ na način što su uneli, a zatim zapalili pirotehnička sredstva tokom utakmice protiv Arsenala u Tivtu. Takođe, Nikšićane će pet hiljada evra koštati to što su njihovi navijači vređali protivničke igrače i gledaoce na nacionalnoj i verskoj osnovi u meču sa Tivćanima, kao i četiri i po odnosno četiri hiljade zbog upotrebe pritehničkih sredstava tokom duela sa Jedinstvom i protiv Budućnosti.

Radio Tivat

Komisija je Sutjesci izrekla i disciplinsku meru zabrana prisustva organizovanih navijača na četiri utakmice kada seniorski tim gostuje, koja se izdržava na prvenstvenim i kup utakmicama kojima rukovodi FSCG.

Kazne za Arsenal, Mornar, Mladost, Petrovac i Jezero:

Arsenalu iz Tivta je izrečena novčana kazna u iznosu od hiljadu evra zbog slabe organizacije duela sa Sutjeskom, te 1.500 eura zbog slabe organizacije utakmice i nereda na stadionu za vreme utakmice protiv Mornara. Mornar, s druge strane, mora da plati 500 evra jer su njegovi navijači upotrebili pirotehnička sredstva na meču 34. kola šampionata. Mladost iz Donje Gorice je kažnjena sa 1.700 evra zbog slabe organizacije utakmice protiv Sutjeske, dok će Petrovac platiti 500 evra zbog propusta na utakmici protiv Jezera iz Plava. Jezero je kažnjeno sa 500 evra zato što su njegovi simpatizeri koristili pirotehnička sredstva na revanš utakmici polufinala Kupa Crne Gore protiv Dečića.

Šampionat se nastavlja 18. maja, Dečić ima tri boda više i bolji međusobni skor u odnosu na Budućnost, na dve runde pre kraja, sledi velika borba za opstanak, mesta u evropi, trofej u Kupu, a kako se situacija odvija iz nedelje u nedelju, gotovo je izvesno da slede i nove kazne, posle utakmica koje se bliže.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!