Odlaže se izbor predsednika FSCG

Crna Gora 25. jun 202119:32 0 komentara
FSCG

Izborna Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore, koja je bila zakazana za 30.jun i na kojoj su delegati trebali da izaberu predsednika, a kandidati su Dejan Savićević i Jovan Kaluđerović, biće odložena.

Naime, Inspekcija za sport Uprave za inspekcijske poslove je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi Skupštinu.

Inspekcija za sport je donela Rešenje kojim je privremeno zabranila FSCG da 30. juna 2021. godine održi sednicu Izborne skupštine Fudbalskog saveza Crne Gore, za mandatni period 2021/2025, iz razloga što isti nije održao sednicu klubova FSCG – Sever Crne Gore„, piše na Tviter nalogu Uprave za inspekcijske poslove.

Uprava za inspekcijske poslove – Odsek za inspekciju za sport – još 7. juna je objavila da smatra da je neophodno zakazati novu sednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sever.

Iz Uprave su saopštili da su u inspekcijskom nadzoru ustanovljene nepravilnosti u radu Skupštine Udruženja trenera FSCG – Sever, te da na njoj nije doneta odluka o podršci kandidatu za predsednika Udruženja klubova FSCG – Sever, već odluka o tome „da se sačeka sa predlogom podrške određenom kandidatu, te da se u međusobnoj komunikaciji, a ne na Skupštini, donese navedena odluka“.

Navodi se da odluka o izboru kandidata nije doneta na Skupštini, već „putem telefonskih poziva, SMS poruka i vajbera“, a „kako je skupštini Udruženja klubova FSCG – Sever prisustvovao delegat Udruženja trenera FSCG – Sever, inspektor za sport je smatrao da je neophodno održati novu sednicu Skupštine Udruženja klubova FSCG – Sever“.

Za poziciju predsednika FSCG kandidati su Dejan Savićević, koji je 20 godina na toj funkciji, i bivši sudija Jovan kaluđerović.

Verovalo se da je jedan od najboljih crnogorskih fudbalera u istoriji osigurao pobedu kada je Vojislav Došljak dobio izbore u Udruženju klubova FSCG – Sever, ali je sada Uprava naložila novo glasanje.