OFK Petrovac i Iskra opstali u elitnoj ligi Crne Gore

FK Iskra

Fudbaleri OFK Petrovca i Iskre obezbedili su opstanak u elitnom društvu, a Arsenal iz Tivta i Igalo ostaju u Drugoj ligi. Tivćani imaju za čim da žale, imali su sjajnu priliku da naprave istorijski uspeh, ali nisu imali dovoljno sreće i koncentracije.

Arsenal je uz veliku podršku sa tribina, igrao odlično u prvom poluvremenu, izuzetno dobro i u nastavku meča. Uspeli su Tivćani golovima Argentinca Hulijana Montenegra i Ćetka Manojlovića sa bele tačke, da stignu do vođstva od 2:0. U prvom meču su poraženi sa 2:1.

Ekipa iz Tivta je ljubomorno čuvala stečeni kapital sve do 80. minuta, kada je Japanac u sastavu Petrovca, Tačibana, uputio dubinsku loptu u šesnaesterac rivala, a Adnan Bašić uspeo da zatrese mrežu. Do kraja utakmice, Petrovac je bio bolji rival, uspeo je da zatrese mrežu, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se nalazio Tačibana.

Usledio je penal rulet. Bašić je pogodio za Petrovac, Montenegro za Arsenal. Siguran je bio Divanović, a Đurović je uspeo da zaustavi udarac Tačibane. S druge strane, Tačibana u sastavu Petrovca je pogodio za 3:1.

Radinović je smanjio na 2:3. Vukčević je pogodio za 4:2. Petrovac je imao tri meč lopte za opstanak u elitnom društvu. Manojlović je uspeo da pogodio za 3:4, a velika odgovornost je bila u rukama Zorana Mikijelja. Pritisak je bio prevelik, Mikijelj je šutirao preko gola, a Todorović doneo izjednačenje.

Rat nerava je nastavljen. Draganić je pogodio za 5:4, a Musić za 5:5. Zovko je bio siguran za 6:5, a Hadžibegović nije uspeo da savlada Đurovića. Igrač Arsenala je pogodio prečku, pa je slavlje Petrovčana i Tivtu, moglo da počne.

Iskra iz Danilovgrada koja je prošlog leta igrala na evrpskoj sceni, uspela je da sačuva opstanak u elitnom društvu. Momci iz Danilovgrada, slavili su na svom terenu sa 2:1, a Igalo je do gola stiglo u samoj završnici, pa se očekivalo da će imati prishološku prednost na svom terenu.

Međutim, veliki motiv i ogromnu želju koju su imali igrači Igala, da na pleća obore Iskru i stignu do elitnog društva, ugasio je Ivan Vuković, koji je u 25. minutu mirno realizovao penal.

Do kraja meča, Iskra je kontrolisala dešavanja na terenu. Zatvorila je sve prilaze svom golu, a kako je vreme odmicalo, fudbalerima Igala je stepen motivacije bio sve manji i manji, jer im je postajalo jasnije da ne mogu da stignu do tri gola i mesta u eliti.