Sutjeska osvojila titulu, Zeta slavila protiv Podgorice

Crna Gora 30. apr 202220:52 0 komentara
FK Sutjeska

Kompletirano je 32. kolo šampionata Crne Gore u fudbalu, a Sutjeska je na četiri runde pre kraja obezbedila titulu, pa će tokom leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Zlata vrednu pobedu je ostvarila Zeta protiv Podgorice, pa sada ima realne šanse da stigne do baraža i izbegne selidbu u niži rang takmičenja.

Sutjeska je kao gost nadigrala Iskru iz Danilovgrada, slavila je sa 3:0, a strelci su bili Vladan Bubanja, Darko Nikač i Marko Vučić. Odmah po završetku meča u Danilovgradu, Nikšićani su počeli pomno da prate duel između Budućnosti i Dečića, jer su bili na pragu zvaničnog osvajanja titule. Trebalo je da Dečić ostane neporažen u glavnom gradu Crne Gore.

FSCG

Budućnost je povela, autogolom, Džonatana Drešaja, ali je usledio preokret u režiji Fatosa Bećiraja u Alekse Marušića. Budućnost je nastojala da stigne do pozitivnog rezultata, ali je Dečić slavio sa 2:1.

U ostalim mečevima, kapitalno važnu pobedu u nastojanju da stigne do baraž zone, pobegne sa poslednjeg mesta i ispadanja u niži rang takmičenja, ostvarila je Zeta, koja je na svom terenu pobedila Podgoricu sa 1:0. Ulogu meč vinera, prigrabio je Artur Zahorulko.

FK Budućnost

Rudar je pobedio Petrovac sa 1:0, a strelac je bio Ognjen Gašević. Mornar je kao gost pobedio Jezero iz Plava sa 2:1. Golove za Barane, postigli su Marko Ćetković i Aleksandar Vujačić, dok je strelac za Jezero, bio Rodrigo Faust.

Tabela: Sutjeska 74, Budućnost 60, Dečić 50, Iskra 45, Petrovac 42, Mornar 41, Jezero 38, Rudar 35, Podgorica 27, Zeta 26.