Vređali igrače na nacionalnoj osnovi, FSCG pokrenuo postupak

FK Budućnost

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je disciplinski postupak protiv Budućnosti zbog nepristojnog ponašanja i neprimerenog vređanja igrača Dečića tokom finala Kupa.

Podsećanja radi, Budućnost je slavila u finalu sa 3:1, stigla je do duple krune, Dečić je napravio istorijske uspehe tokom sezone, jer je stigao do evropske scene i finala Kupa, ali je ostao bez prvog trofeja u istoriji kluba.

Tokom meča, navijači Budućnosti, popularni “varvari” su vređali gostujuće igrače na nacionalnoj osnovi, a čelnici Saveza su doneli odluku da pokrenu disciplinski postupak.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je, na osnovu člana 134 Disiciplinskog pravilnika FSCG, disciplinski postupak protiv FK „Budućnost“ zbog nepristojnog i nesportskog ponašanja njegovih navijača na utakmici finala Kupa Crne Gore, odigrane između FK „Dečić“ – FK „Budućnost“. Komisija za takmičenje FSCG podnela je prijavu protiv FK „Budućnost“ zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici finala Kupa Crne Gore odigrane između FK „Dečić“ – FK „Budućnost“. Navijači FK „Budućnost“ su u 23. minutu sa tribine upućivali igračima FK „Dečić“ pogrdne reči na nacionalnoj osnovi, što je konstatovano u dopunskom izveštaju delegata utakmice. Uvidom u dostavljene izveštaje zvaničnika utakmice, Disciplinska komisija FSCG je odlučila da pokrene disciplinski postupak protiv FK „Budućnost“ zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz člana 97 stav 2 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG,“ saopšteno je iz FSCG.

Sada ostaje da se vidi kakva kazna očekuje Fudbalski klub Budućnost, koji je protiv Dečića odigrao prvi meč u sezoni uz prisustvo ograničenog broja navijača.

Komentari (0)

Vidi sve komentare