Dalić objavio spisak, bez Lovrena, četiri nova imena

Zlatko Dalić
AP Photo/Darko Bandic

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je spisak fudbalera na koje računa za junske utakmice u Ligi nacija. Hrvatsku prvo očekuju utakmice kod kuće protiv Austrije i Francuske 3. i 6. juna.

Zatim Dalićevi izabranici 10. juna gostuju Danskoj, a tri dana kasnije ciklus zatvaraju gostovanjem Francuskoj.

Dalić je na konferenciji za medije istakao da na spisku nema Dejana Lovrena, koji pola godine nije igrao, kao i da kapiten Zenita i dalje nije spreman.

Napadač Dinama Bruno Petković nije pozvan za predstojeću akciju.

Nova imena na spisku su golman Rijeke Nediljko Labrovič, defanzivci Martin Erlić i Josip Šutalo i napadač Petar Musa.

Dalić je uz 28 poziva poslao i nekoliko pretpoziva (Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović i Mario Vušković).

Dalićev spisak izgleda ovako:

Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrovič, Domagoj Vida, Šime Vrsaljko, Borna Barišić, Duje Ćaleta-Car, josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Marin Pongračić, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo, Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić, Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Mislav Oršić, Marko Livaja, Ante Budimir, Petar Musa, Luka Ivanušec, Mile Škorić, Ivo Grbić, Nikola Moro, Filip Krovinović, Mario Vušković.

Dalić je spisak povećao zbog većeg broja utakmica u ovom ciklusu:

„Čekaju nas četiri utakmice u kojima bi trebalo da ostvarimo cilj u Ligi nacija. Nezgodno je jer je kraj sezone, momci će doći nakon sedam, osam dana odmora i imamo četiri utakmice, to je puno. Zato smo proširili spisak i tu ću morati da kalkulišem“.

Dalić je čestitao Dinamu na osvajanju titule.

„Čestitam Dinamu na tituli, igračima, trenerima i navijačima. Ivušć i Livaković su konstanta, a novi golman je Labrović. Grbića čekamo, a Kalinić u dogovoru sa mnom preskače ovu akciju“, rekao je hrvatski stručnjak o golmanima.

Reprezentacija Hrvatske se okuplja u Zagrebu 30. maja i u glavnom gradu će trenirati do 2. juna, kada putuje u Osijek gde je 3. juna na Gradskom vrtu utakmica sa Austrijom.

Sve utakmice u ovom ciklusu počinju u 20.45.