Čačanska bruka stigla i do UEFA

Borac 1926 Polet
Printskrin

Utakmica Srpske lige „zapad“, između čačanskog Borca 1926 i Poleta (3:1), dobila je i treće poluvreme. Sumnjiva dešavanja na stadionu kraj Morave prijavljena su nadležnim službama UEFA i FSS.

Nekadašnji FIFA sudija i suspendovani predsednik Strukovne organizacije sudija FS Regiona istočne Srbije, Ninoslav Spasić, poslao je mejl u Nion.

Povezano

„Bruka i neviđena sramota za srpski fudbal. Kriminal. Prijavio sam utakmicu kao sumnjivu i iz UEFA dobio odgovor da će je razmatrati nadležna komisija za nameštanje utakmica. Dostavio sam i video zapise sa čačanskog stadiona. Cela priča je očigledna, toliko ogoljena da se na snimcima sve vidi. Neka znaju ljudi dokle je došao srpski fudbal i šta se radi…“, poručio je Ninoslav Spasić u propratnom „dokaznom materijalu“, dostavljenom i Sport klubu.

Ninoslav Spasić
Emir Sadović/Starsport

Čačanski slučaj dospeo je u javnost posle Tviter objave Mirka Poledice. Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ osvrnuo se na meč od 27. avgusta.

„Pogledajte ovu sramotu i kako se igrači Poleta, nakon što su prvi postigli gol, „sklanjaju“ igračima Borca 1926, koji su im dali tri gola. Dokle više FSS Srbije, vaši funkcioneri su ovde učestvovali“, javno je pitao Poledica, uz snimak u trajanju od 78 sekundi.

Glavni „uzbunjivač“ domaćeg fudbala objavio je 10. septembra da je poslao dopis Fudbalskom savezu Srbije i prijavio sumnjivu utakmicu.

„Lično potpisan imenom i prezimenom, zatražio sam od FS Srbije da sprovede istragu utakmice Borac 1926 – Polet (3:1), za koju postoji sumnja da je bila nameštena“, objavio je Mirko Poledica na društvenim mrežama.

U gradu na Moravi odavno se šuška ko je glavni „egzekutor“, zadužen za sumnjive radnje, saradnju sa sudijama i nameštanje utakmica. Da sve bude paradoksalnije, reč je o čoveku godinama visoko kotiranom u trenerskoj organizaciji.

„Jedan od funkcionera u okviru FSS bio je direktan učesnik navedene utakmice“, saopštio je Mirko Poledica u objavi na društvenim mrežama.

Slučaj, ma koliko bio nedokaziv, daleko je otišao… Direktno nanišanio na srce srpskog fudbala. Fudbalski savez Srbije, posle svega, ne bi smeo da olako pređe preko uvrede najpopularnijeg sporta, serviranog sa čačanskog stadiona. Signali iz UEFA i eventualna povezanost sa kladionicama, ovog puta, nisu potrebni…