Ekspresno: „VAR majstor“ iz Vrnjaca skinut sa liste

Srpski VAR
Printskrin

Monotoniju prepodneva, fudbalskog četvrtka, razbio je snimak iz Vrnjaca. U glavnoj ulozi – mlađani arbitar, rešen da zamršen slučaj sa terena, razmotri i na „VAR snimku“.

Iako u utakmici šestog fudbalskog razreda, imao je sve pred sobom – dostavljen telefon i na njemu „kvalitetan“ video zapis, asistente na terenu, mogućnost i da publika ne utiče na odluku… Dovoljno za scenu suza vrednu, posle koje više neće odsuditi nijednu utakmicu.

Glavni akter snimka, saznajemo, Stefan Lazović iz Kraljeva, dan posle meča u Vrnjicima, završio je sudijsku karijeru. I to ne svojevoljno. Sekretarijat Strukovne organizacije sudija FS Raškog okruga, po hitnom postupku, izbrisao je mlađanog Lazovića sa liste.

Arbitar, diplomirani pravnik i pripravnik u Osnovnom tužilaštvu u Kraljevu, nije se najbolje snašao na utakmici kraljevačke Međuopštinske lige, Popovići Vrnjci – Apolon 2018. Posle tragikomičnih scena, dospelih u javnost, moraće da potraži novi hobi. Od pištaljke, očigledno, vajde ne bi ni imao!

A, zabrljao je toliko da nikome nije ni bilo jasno o čemu se, zapravo, i radi. Nameštaljci, skrivenoj kameri, prijateljskoj, ili zvaničnoj utakmici… Toliko ubedljivo da se javnost grohotom zasmejala i po koju suzu pustila.

Saznajemo da je Lazović i ranije, upravo, zbog komičnog ponašanja već skidan sa liste.

Na jednoj od utakmica, iako u ulozi sudije, držao je ruke u džepovima i potom sankcionisan, takođe, brisanjem sa spiska arbitara. Posle molbe i uz svakojake pravne nonsene, mlađani sudija vraćen je na listu, dobrim delom zahvaljući vanrednim merama u FS Raškog okruga. Vakuum su iskoristili pojedini lokalni moćnici i uslišili Lazovićevu molbu da se vrati pištaljci…

Stara ljubav, ipak, nije dugo trajala. Novoformirani organi u FS Raškog okruga, zaduženi da vode brigu o školovanju mlađih kadrova i dignitetu sudijske škole, po hitnom postupku, izbirsali su Lazovića sa spiska Međuopštinske lige. Odluku je potpisao Stanko Ostraćanin, superligaški arbitar i predsednik Strukovne organizacije sudija FS Raškog okruga…