Nema mira na istoku: Izbori na pragu

Ninoslav Spasić
Emir Sadović/Starsport

Sekretarijat Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije ukinuo je privremene mere u sudijskoj organizaciji i najavio pokretanje izbornog procesa.

Svega dve nedelje posle kontituisanja privremenog tročlanog veća, zaduženog za upravljanje Strukovnom organizacijom sudija FS RiS, najuži organ rukovođenja stavio je sopstvenu odluku van snage. Prethodno je iz kancerarija Fudbalskog saveza Srbije stigao dopis da privremene mere, posle suspenzije predsednika Ninoslava Spasića, nisu adekvatne situaciji na terenu.

Povezano

#related-news_1

U odgovoru na depešu sa Terazija 35, rukovodstvo regionalnog saveza, najavilo je izbore i konstituisanje novog saziva sudijske organizacije, do novog i skoro očekivanog izbornog procesa na svim nivoima fudbalske Srbije. Privremeni organ, na čijem čelu se nalazi Aleksandar Veljović, zajedno sa članovima Jasminom Zafirović-Stijeljom i Igorom Kocićem, biće raspušten, iako je prvobitnom odlukom 7. februara konstituisan, sa oročenim rokom na najviše šest meseci. Praktično, radio je svega dve nedelje…

Krizu rukovođenja u sudijskoj organizaciji istočnog regiona izazvala je ostavka predsednika Ninoslava Spasića. Pod teretom jednogodišnje suspenzije, izrečene od Disciplinske komisije FSS, nekadašnji arbitar, iako sa punim mandatom, rešio je da se povuče sa čela esnafske organizacije istočnog regiona. Podneo je ostavku i ostavio prostor najužem rukovodstvu FS RiS da popuni upražnjeno mesto. Sekretarijat, međutim, nije smatrao potrebnim da oglasi početak izbora novog predsednika. Zato se odlučio za uvođenje privremenih mera.

Krajem februara, ipak, iz Beograda je ka Nišu otpremljen dopis da suspenzija predsednika ne iziskuje radikalne odluke. Zato je i preporučeno sprovođenje izborne procedure i skupštinsko imenovanje naslednika Ninoslava Spasića. Sekretarijat FS Regiona istočne Srbije stavio je sopstvenu odluku van snage i potvrdio da će postupiti u skladu sa „beogradskim smernicama“. Dokument, usvojen u Nišu, na sednici poslednjeg februarskog dana, potpisao je Hadži Ivan Đorđević, generalni sekretar „istoka“.

Predsednik FSRiS, Novica Tončev, suspendovan je na devet meseci, zbog ulaska u sudijsku svlačionicu, na poluvremenu utakmice Radnik – TSC (2:1). Odluka je pravosnažna, kazna teče od trećeg decembra prošle godine.

Komentari (0)

Vidi sve komentare