Dalić nije Mekelijev fan: Nije slučajno poslat na utakmicu

EURO 25. jun 202412:53 7 komentara
Zlatko Dalić
REUTERS/Fabrizio Bensch

Dani Mekeli stekao je čudnu naviku da ga na listu omraženih stavlja sve više trenera i igrača, pa su se Portugalcima nakon one epske utakmice sa Srbijom u Beogradu, priključili i Hrvati nakon duela sa Italijom na Euru.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić održao je dan nakon remija sa aktuelnim šampionima Evrope konferenciju za medije i nastavio je sa žalbama na račun Danija Mekelija koje je započeo već nakon samog meča.

„Bila je teška noć za sve nas, ne znam šta bih više rekao. Zbog ovoh jutara nakon neuspeha ostaviću se fudbala i treniranja. Teška noć. Ništa me neće zaustaviti, pokolebati. I dalje verujem u reprezentaciju. Čestitam im na trudu, energiji, ostavili su srce na terenu. Nažalost, ne mogu da im čestitam na uspehu“, rekao je Dalić na početku.

Nakon što se još jednom zahvalio navijačima, Dalić je imao i mini obračun sa novinarima:

„Neki su, nažalost, imali figu u džepu, možete da me ne cenite, da me ne poštujete, ali Hrvatska je najvažnija. Stvaranje aferica, to vama ide na dušu. Vi znate kako i zašto radite“.

Dalić je rekao da ga ništa neće pokolebati i da je on taj koji određuje taktiku i sastav tima i da če umeti da se bori sa neuspehom.

Modrić u suzama: Zašto osam minuta nadoknade!?

„Neću tražiti alibi, ali neću ni preskočiti sudiju“, rekao je Dalić i nastavio:

„Nije on kriv, primamo gol u 96. minutu od Albanije, u 98. od Italije. Umesto šest bodova, imamo dva. On nije slučajno poslat na utakmicu, a kuliminacija je bila tih osam minuta. Ne podržava nas UEFA, ni FIFA, ali to nije razlog. Ne mogu da se otrgnem utusku da je to tako. Maksimalno tri minuta nadoknade, plus minut za VAR. Nije on kriv što se mi ne bacamo na lotu, u 95. minutu imamo kontru, sve je bilo u našim rukama“.

Istako je Dalić da treba biti i realan:

„Niti imaš brzih igrača, ali mi sve dobijamo. Dođe kraj tome, to treba prihvatiti. Razočaran sam radi celog pokreta koji se stvorio u Hrvatskoj, stvorilo se zajedništvo, ali mi smo ih razočarali. Uvek sam imao energije, niko mi ništa nije dao ili pokolonio. Sve sam prošao, gazili su me, gaze me, ali ja se ne sam. Sve sam napravio sam, mogu biti samo ponosan na ono što sam napravi, sa stručnim štabom i igračima. Ponosan sam do neba na reprezentaciju. Naravno da sam tužan, ali energija je tu“.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare