Dalić posle (ne)prospavane noći:Petković nije smeo da šutira

EURO 16. jun 202411:17 6 komentara
Zlatko Dalić
xxTomxDubravecx press_hrvatska10-141023 via Guliver Image

Španija je pobedila Hrvatsku rezultatom 3:0 u prvom kolu Evropskom prvenstva, a selektor poražene ekipe Zlatko Dalić je jutro posleutakmice održao konferenciju za medije.

„Oseti pobedu“

Selektor „vatrenih“ na pitanje kakva je bila noć iza njega, nije bežao od toga da prizna da je mnogo toga bilo lošeg.

“Naravno da nije bilo lako posle onako visokog i zaslušenog poraza. Statistika je bila na našoj strani, ali to nije realno. Poraz smo zaslužili i nije nimalo ugodno. Do sad smo imali uglavnom lepe situacije na takmičenjima, ali moramo sad da znamo da se nosimo i sa ovim situacijama“, rekao je Dalić, a potom rekao da će u narednoj utakmici morati mnogo toga da se menja:

Danas ćemo analizirati nas i Albaniju, pokušaćemo nešto drukčije u toj utakmici, a ona nam jako puno znači. U biti, moramo pobediti i tako se moramo spremati i vršiti promene. Ne mogu sad o detaljima još, ali moramo promeniti neke stvari u pristupu, koji nije bio dobar. Dve utakmice su pred nama, sve je u našim rukama i ne smemo potonuti i izgubiti energiju. Desilo se i idemo dalje“.

Selektor je otkrio da Petković nije trebalo da šutira penal.

“Penale pucaju Kramarić i Modrić, a oni nisu bili u igri. Petković nije trebalo da šutira, jer je pravilo da igrač koji je iznudio penal ne šutira. Ako već mi s klupe nismo uspeli rešiti, postoji hijerarhija u ekipi i nije trebalo on da izvede penal. Nema tu uzimanja odgovornosti i to ću ja rešiti. Trebalo je da šutiraju Perišić ili Majer”, poručio je Dalić.

Hrvatska sledeću utakmicu igra protiv Albanije 19. juna.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare