Duel Srbije i Engleske – meč visokog rizika

EURO 12. jun 202410:39 4 komentara
Dušan Tadić
Christian Hofer/Getty Images

Nemačke vlasti ocenile su meč Engleske i Srbije kao utakmicu visokog rizika.

Igrate li fantazi?

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Lokalna policija u Gelzenkirhenu ocenila je da ovaj meč može da predstavlja bezbednosni rizik i posebno je istakla zabrinutost zbog potencijalnog dolaska „500 srpskih huligana“ među nekoliko hiljada navijača Srbije koji će gledati meč.

Na stadionu će biti točeno samo pivo sa niskim procentom alkohola, a navijači Engleske i Srbije biće fizički razdvojeni. Meč će obezbeđivati više od 1.000 policajaca.

„Ovaj meč ocenjen je kao meč visokog rizika. Ali, tu se radi i o postavljanju preventivnih mera u Gelzenkirhenu kako bi sve akcije bile sprovedene na vereme za meč koji je ocenjen kao visoko rizičan“, rekao je za BBC Andreas Šer, jedan od direktora Eura 2024.

Orlove u Minhenu dočekalo 14 stepeni, šok i za novinare

Ko su rekorderi Eura iz kategorije „najstariji“?

Stojković: Odredio sam tim za Englesku

„Srbija nije bila na turniru dugo i zato postoje neki nepoznati faktori, posebno detalj kako će dve grupe navijača reagovati. To je otvoreno pitanje. Mi kao organizatori zapravo nismo toliko zabrinuti jer naši podaci ne pokazuju da postoji neki posebno veliki rizik od sukoba, ali naravno da je ovo meč koji nosi takav potencijal i ako ne budemo oprezni moglo bi da eskalira“, dodao je Šer.

Engleska i Srbija će snage odmeriti u prvom kolu, 16. juna od 21 sat.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare