„Eh, koliko nam nedostaje Srbija…“ (VIDEO)

EURO 16. jun 202410:55 2 komentara

Fudbaleri Srbije su na Evropsko prvenstvo ispraćeni bez euforije i velikih očekivanja, a opet u Nemačkoj se na svakom koraku sreću sa podrškom i bezuslovnom ljubavlju navijača.

Gasterbeiter, Dragan Čiča
SK

To su pre svega srpski iseljenici koji ovde žive. Zbog dolaska srpskog tima okupirali su hotel “Maksimilijan” u Augzburgu.

„Oseti pobedu“

Otvoreni trening reprezentacije Srbije na stadionu “Rozenau” pratilo je više od pet hiljada ljudi.

Uglavnom u obeležjima srpskog tima. Dečaci i devojčice su očekivali svoje idole nadajući se zajedničkoj fotografiji, ili autogramu na dresu.

Srbija – Engleska

Bilo je tu momaka i u dresu Fenerbahčea. U ovom delu Nemačke žive i brojni turski emigranti. U Dušana Tadica gledaju kao u totem.

Na treningu smo sreli i Vladimira Manislavića, nekada napadača Zvezdare, OFK Beograda, Radničkog iz Kragujevca. Više od deset godina igrao je u Nemačkoj. Upravo u lokalnom Augzburgu, danas stabilnom bundesligašu, ostavio je neizbrisiv trag.

“U Nemačkoj živim skoro 25 godina. Najlepši deo moje karijere vezan je za Augzburg. Bio sam najbolji strelac ekipe u periodu velikog uspona ekipe. I danas me stariji navijači prepoznaju na ulici“, kaže nekadašnji igrač OFK Beograda, Zvezdare, Radničkog iz Kragujevca.

Augzburg je lep grad, drugi najstariji u Nemačkoj, izuzetne arhitekture, značajnih istorijskih spomenika. U njemu, kao i samoj Bavarskoj živi i veliki broj srpkih iseljenika.

Spektakl u Gelzenkirhenu

Od Vrnjačke Banje do Gelzenkirhena – jugom (VIDEO)

Poslednji trening Orlova pre meč sa Engleskom

Tadić: Pričao sam sa Murinjom, ali ne o Englezima

Među njima je i Miroslav Bošković, bivši fudbaler Kolubare iz Lazarevca. Više od dvadeset godina živi u okolini Minhena. Voli fudbal, sport koji trenira i njegova ćerka, učenica petog razreda. Ispred hotela “Maksimilijan”, gde su smešteni srpski reprezentativci, došla je u navijačkom dresu. Čeka da se slika sa nekim od svojih idola.

“Najviše volim Mitrovića, Vlahovića i Tadića. Jedva čekam utakmice u Minhenu“, poručuje mlada dama.

Pojedini igrači vole i da prošetaju van hotela. Filipa Mladenovića je sačekala veća grupa navijača, ali je strpljivo pozirao i potpisivao autograme. Tako se gradi odnos i stiče poštovanje.

Boravak reprezentacije ovde je veliki događaj za ove ljude. Neće svi oni biti u prilici da dođu na stadion, ali će svi redom zdušno navijati za Mitra, Duću, Blekija, Koleta i ostale…

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare