EURO blog: Poljska najveći gubitnik osmog dana

EURO 21. jun 202416:50 > 22. jun 2024 0:41 6 komentara
Poljska Nicola Zalewski of Poland looks dejected after the team's defeat in the UEFA EURO 2024 group stage match between Poland and Austria at Olympiastadion on June 21, 2024 in Berlin, Germany. Poland v Austria: Group D - UEFA EURO 2024
(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Šta smo dočekali danas? Završen je osmi takmičarski dan na Evropskom prvenstvu.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Spuštena je zavesa na osmi dan Prvenstva Evrope u Nemačkoj. U petak su odigrana tri meča drugog kola grupne faze.

Prvo su od 15 sati na teren izašle Slovačka i Ukrajina u prvom meču drugog kola u Grupi E. Pobedila je Ukrajina posle preokreta sa 2:1. Sad obe selekcije imaju po tri boda jer je Slovačka u prvom kolu pobedila Belgiju (1:0), dok je Ukrajina doživela ubedljiv poraz od Rumunije (0:3).

Od 18 sati igrali su Austrija i Poljska, a slavili su Austrijanci rezultatom 3:1 u prvom meču drugog kola u Grupi D. Ovo su njihovi prvi bodovi pošto su Austrijanci u prvom kolu izgubili od Francuske (0:1), dok je Poljska doživela još jedan poraz pošto je na startu takmičenja izgubila od Holandije (1:2).

Poljska je postala prva selekcija na EURO 2024, koja je izgubila sve šanse za plasman u nokaut fazu.

Poslastica dana je trebalo je da bude meč Holandije i Francuske u Grupi D. Međutim, dogodilo se da je to bila prva utakmica na EURO 2024 završena – bez golova!

A moglo je da ih bude da se engleske sudije ponovo nisu umešale. Često čudnim odlukama iritiraju navijače u Premijer ligi, sad su i na EURO 2024. Poništili su gol Holanđanima iako su mnogi mišljenja da je Ćavi Simons postigao potpuno regularan pogodak.

U svakom slučaju, posle ovog remija oba tima imaju po četiri boda i nastavljaju borbu za nokaut fazu i prvo mesto u grupi.

Sve zanimljivosti iz Nemačke pronaći ćete u našem lajv blogu.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Dan osam - detaljno

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare