Buran dan zbog Srba, Albanaca i Engleza…

EURO 16. jun 202413:07 > 23:59 52 komentara

Spuštena je zavesa i na treći dan Evropskog šampionata u fudbalu. Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Engleske sa 1:0, a utakmica je imala "vruću" predigru na kišnim ulicama Gelzenkirhena.

„Oseti pobedu“

Na više mesta u širem centru grada došlo je do tuča navijača, a prema poslednjim informacijama iz Nemačke radilo se, zapravo, o napadima Albanaca na srpske navijače.

EURO:

Tadić: Najbolji sam igrač ovog tima, teško sam to prihvatio

Binić o izjavi Tadića: Ne igraju zasluge, već trenutna forma

SK saznaje šta se zapravo dogodilo na ulicama Gelzenkirhena

UEFA pokrenula istragu protiv Albanaca

Isprva, u stranim medijama i na društvenim mrežama govorilo se o sukobu engleskih i srpskih navijača, međutim kada se situacija malo smirila, a do reči došlo više različitih svedoka sa ulica Gelzenkirhena – češće se kao prava verzija događaja navode smišljeni i organizovani napadi Albanaca na srpske navijače.

Podsetimo, u subotu uveče u Dortmundu – gradu koji se praktično „naslanja“ na Gelzenkirhen i čini jednu celinu – sastale su se reprezentacije Italije i Albanije, tako da zainteresovanim albanskim huliganima nije bilo teško da se organizuju i pojave u Gelzenkirhenu.

U grupi C u kojoj je i Srbija selekcije Slovenije i Danske su podelile bodova, dok je Holandija posle preokreta bila bolja od Poljske.

Raspored za danas:

15.00 Poljska – Holandija 1:2
18.00 Slovenija – Danska 1:1
21.00 Srbija – Engleska 0:1

Winnerbet EURO 2024 promo

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

UŽIVO SA EVROPSKOG PRVENSTVA

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare