Fantasy blog: Nemci „plašljivi“, Englezi neustrašivi

EURO 12. jun 202410:00 1 komentar
Garet Sautgejt Gareth Southgate, Head Coach of England, applauds the fans after the team's defeat in the international friendly match between England and Iceland at Wembley Stadium on June 07, 2024 in London, England. England v Iceland - International Friendly
(Photo by Julian Finney/Getty Images) - Garet Sautgejt

Ostalo je nešto više od 48 sati do početka Evropskog prvenstva. Prošle su prijateljske (tačnije pripremne) utakmice i mnogo toga je sada jasnije (ne baš sve u potpunosti), pa i to ko će se naći u mom "Snickers" Fantasy timu.

Počeo bih od domaćina i jednog od favorita, Nemačke. Kada se pogledaju rezultati „Pancera“ od 2016. godine na svetskim i evropskim prvenstvima uradili manje-više koliko i Srbija. Dva ispadanja po grupama u Rusiji i Kataru i jedna „mršava“ osmina finala Evropskog prvenstva 2021. Reče Toni Kros da „osećaju pritisak“, ali da je privilegija igrati na domaćem terenu. Ima pravo. Nemci su dobili relativno laku grupu, s obzirom na to da u njoj nema silovitih reprezentacija poput Francuske, Španije, Portugala, Engleske…

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

E da, Englezi, bravo! Opet sve po starom i pevanje „It’s coming home“… Ne sviđa mi se njihov narativ pred ovaj EURO. Tamošnji mediji prepumpavaju ponovo čitavu sliku. Okej, istina, imaju neke vanserijske igrače poput Belingema, Kejna, Sake, Fodena. Kada bismo poredili sa auto industrijom rekli bismo slobodno da je napad „Ferari“, a odbrana – pa, neka „Opel Korsa“… Čuj mene Konsa – Korsa! Britanski „San“ već vidi Engleze u finalu (nemojte čitati „San“, verujte mi).

Ne bih se usudio da kažem da je ovo Ronaldu poslednje veliko takmičenje sa Portugalom iz razloga što toliko žara u njemu ima da se to vidi okom. Posle pobede nad Ircima u generalnoj probi je izjavio da se oseća kao dvadesetogodišnjak, pa bi mogao da pobije moje predviđanje i njegov učinak u „Snickers“ Fantasy na ovom Evropskom prvenstvu.

Holanđani su vrlo zanimljivi. I pored izostanka Frenkija De Jonga i Kupmajnersa, mislim da mogu daleko. Raspoloženi su, mediji u zemlji Beneluksa mnogo očekuju od njih, a potvrdu dobrog raspoloženja prikazao je i najbolji reper u ekipi, Memfis Depaj, koji uz „sipanje“ rima „sipa“ i golove. Mogli bi biti „dark horse“ turnira, mada su i prethodnih godina holandski mediji bili optimisti, pa se dešavalo i da se ne kvalifikuju za takmičenje, tako da – oprez, ali ih treba pomno pratiti.

Groznica pred početak EP

Toni Kros: Hoću da osvojimo EURO

Pavlović propušta meč sa Škotima

Koga Piksi sprema za Englesku?

Ostale velike reprezentacije bile su rezervisane, uz dosta opreza, „u rukavicama“, ništa spektakularno. Osrvrnuo bih se na komentar našeg selektora, Dragana Stojkovića pred odlazak u Nemačku. Raduje da bar znamo da nema problema sa povredama… Nema euforije, što je takođe dobra stvar. Na kraju krajeva, videli smo kako je prošlo sa košarkašima kad nismo mnogo očekivali. Kapiten Dušan Tadić je izgledao zadovoljno i bio je optimista, kaže, daće sve od sebe da Srbija prođe grupu. I to bi zaista bio lep uspeh, ali se još uvek ne bih zaletao sa „pikovima“ iz tabora naše reprezentacije.

Šta sve ovo znači za moj „Snickers“ Fantasy tim? Pa, videćete sutra, a još nije rano da se i vi priključite igri i pokušate da me nadmudrite i imate više poena od mene na kraju (što ne verujem da će biti teško učiniti). Nasuprot našem selektoru koji pred prvo kolo nema dileme, ja ih imam još jednu, ili dve, ali i moj sastav će sačekati do sutra kada očekujem i vaš komentar.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare