Filipov oproštaj od Orlova: Bila mi je čast i u dobru i zlu

EURO 18. maj 202422:15 5 komentara
Filip Đuričić i Ćabi Alonso Xabi Alonso (R) of Spain duels for the ball with Filip Duricic of Serbia during the international friendly match between Spain and Serbia on May 26, 2012 in St Gallen, Switzerland. Spain v Serbia International Friendly
(Photo by Jasper Juinen/Getty Images) - Filip Đuričić i Ćabi Alonso

Filip Đuričić oglasio se na društvenim mrežama pošto se nije našao na spisku selektora Dragana Stojkovića za predstojeći EURO 2024.

Filip Đuričić je za A reprezentaciju Srbije debitovao 29. februara 2012. protiv Kipra, poslednji meč odigrao je 19. novembra prošle godine protiv Bugarske.

Povezane vesti

Ovako… Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine…

Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima.

Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina.

Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog.

Filip Đuričić

U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim – osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda.

Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo.

Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu.

Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu!

Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć.

Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe.

Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija! ❤️🇷🇸

Filip Đuričić ima 32 godine, za A reprezentaciju Srbije ukupno je odigrao 44 utakmice i postigao pet golova. Bio je učesnik Svetskog prvenstva 2022. u Kataru.

Bonus video

FOTO: FSS
Adam Marušić i Filip Đuričić Srbija Crna Gora Đuričić Adam Marusic of Montenegro challenges Filip Djuricic of Serbia during the UEFA EURO 2024 qualifying round group B match between Montenegro and Serbia at Podgorica City Stadium on March 27, 2023 in Podgorica, Montenegro. Montenegro v Serbia: Group B - UEFA EURO 2024 Qualifying Round
(Photo by Filip Filipovic/Getty Images) – Adam Marušić i Filip Đuričić
Filip Đuričić
Starsport
Filip Đuričić
sk printscreen
Foto FSS (Filip Đuričić i Nemanja Gudelj)
Foto FSS (Filip Đuričić i Nemanja Gudelj)
Filip Đuričić
Starsport
Foto FSS (Filip Đuričić)
Foto FSS (Filip Đuričić)
Filip Đuričić
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
fudbal Srbija Baku Dragan Stojković Piksi Azerbejdžan Filip Đuričić
Foto FSS
Fudbalski savez Srbije
REUTERS/Murad Sezer
Srdjan Stevanovic / Getty Images

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare