Heroj drugog dana: Lamin Jamal

EURO 15. jun 202423:50 0 komentara
Lamin Jamal
Julian Finney/Getty Images

Španija je deklasirala Hrvatsku u prvom derbiju na Evropskom prvenstvu koje smo videli, a jedan, slobodno možemo reći dečak, razbio je hrvatsku odbranu i postao najmlađi koji je igrao na Euru ikada.

Lamin Jamal je dobio poverenje Luisa De la Fuentea, našao se u startnoj postavi i ispisao istoriju. Od početka meča je imao težak zadatak, pošto je njega čuvao Joško Gvardiol, međutim…

Oseti pobedu

Španija je furiozno započela utakmicu, igrala visok presing i iznenadila Hrvatsku. Jamal je pravio mnogo problema Hrvatima na desnoj strani napada Španije. Momak koji ima 16 godina je igrao kao neko ko ima 16 godina iskustva na ovakvim takmičenjima. Fluidnost u igri, koncentracija, sve je bilo na visokom nivou.

Kruna Jamalove igre došla je u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Kao Andres Inijesta nekada je pronašao Danija Karvahala i upisao neverovatnu asistenciju.

Sve o dešavanjima na EURO možete videti u našem dnevnom live blogu

Jamal je još nekoliko puta vratio Joška Gvardiola u vreme kada je bio igrač Dinama iz Zagreba, bio je neuhvatljiv i odluka De la Funetea da ga uvrsti u startnih 11 ispostavila se potpuno ispravnom.

Mladi igrač Barselone je izašao u 86. minutu, a nema sumnje da će, iako tako mlad, biti jedan od nosilaca igre Španije na ovom Evropskom prvenstvu.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!