Heroj trećeg dana: Nejtan Ake

EURO 17. jun 20240:30 0 komentara
Nejtan Ake
Guliver

Baš kao što je očekivano, ali teže nego predviđeno, Holandija je pobedom protiv Poljske (2:1) započela Evropsko prvenstvo. Heroj preokreta Holanđana bio je Nejtan Ake.

Visoki defanzivac „Lala“ je od početka meča gospodario odbranom. Potpuno je zaustavio Frankovskog i Urbanskog po levoj strani. Poljska je posle prekida povela, ali je Holandija bila dominantija.

„Oseti pobedu“

Ake je u 29. minutu fantastično pročitao dijagonalu Poljaka, presekao je i spustio Kodiju Gakpu, još jednom briljantnom fudbaleru koji je smestio loptu u mrežu. Ono što jeste zanimljivo, jeste nastavak kretnje Akea, koji se otvorio po levoj strani, tako da je Gakpo imao opciju šuta, ili dodavanja. Zaista odlična kretnja.

Ake je, baš kao i Damfris sa druge strane, dosta uticao na organizaciju napada Holanđana, tako je bilo i u 83. minutu. Ponovo se Ake zaleteo ka golu, uočio Vajnalduma i uputio dodavanje koje je na kraju završilo kod Vouta Veghorsta, a visoki napadač je loptu zakucao u mrežu.

Nije Ake samo asistencijama doprineo. Osvojio je oba duela koja je imao, imao 63 od 67 tačnih dodavanja, igrao je praktično bez greške. Ake je, uz Gakpa i Veghorsta režirao vrlo važnu pobedu Holandije u borbi za narednu rundu.

Bonus video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!