Kejn: Kao nacija nismo ništa osvojili dugo, dugo vremena

EURO 23. jun 202419:30 3 komentara
Guliver

Prethodnih dana Geri Nevil, Alan Širer i Geri Lineker žestoko su kritikovali izabranike Gereta Sautgejta.

Kapiten Engleske Hari Kejn rekao je, odgovarajući na kritike bivših reprezentativaca na račun ekipe, da je suština da Engleska kao nacija nije ništa osvojila dugo i da bi nekadašnji članovi državnog tima morali da znaju koliko je teško igrati na velikim takmičenjima.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Bivši reprezentativci Engleske su isticali da je ekipa igrala loše i protiv Srbije, koju je pobedila 1:0 i protiv Danske protiv koje je remizirala 1:1.

„Nikada ne bih želeo da ispoljim nepoštovanje prema bilo kom igraču, posebno prema igraču koji je nosio dres i zna kako je igrati za Englesku. Ali ono što bivši igrači moraju da shvate je da je veoma teško ne slušati to sada, posebno za neke igrače koji nisu navikli na to ili neke igrače koji su novi u okruženju“, rekao je Kejn na konferenciji za medije, a prenosi Bi Bi Si.

Kejn ističe da bivši reprezentativci imaju „odgovornost“ jer njihove reči imaju veliku težinu među navijačima.

„Znam da moraju da budu iskreni i da daju svoje mišljenje, ali takođe imaju odgovornost kao bivši igrači Engleske na koje se mnogi igrači ugledaju i ljudi ih slušaju i ljudima je stalo da čuju šta oni govore“, rekao je Kejn.

Strelac 64 gola na 93 utakmice za Englesku rekao da je svestan da ekipa nije igrala dobro u prva dva meča.

„Možemo biti iskreni prema sebi, nismo igrali onako kako želimo da igramo, ali dobra stvar je što još uvek imamo rezultate i bez toga“, dodao je Kejn.

Na kraju je podsetio da Engleska nema nijedan osvojen trofej od 1966. godine kad je bila prvak sveta na Mondijalu koji je i organizovala.

„Suština je da kao nacija nismo ništa osvojili dugo, dugo vremena, a mnogi od ovih igrača su takođe bili deo toga i znaju koliko je to teško. Dakle, to nikog ne opravdava, to je samo realnost da oni znaju da je teško igrati na ovim velikim turnirima i teško igrati za Englesku“, zaključio je napadač Bajerna iz Minhena.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare