Ko sve nije prošao prvo Piksijevo skraćivanje spiska?

EURO 18. maj 202414:36 1 komentar
Filip Đuričić
Starsport

Selekor Srbije Dragan Stojković objavio je u subotu spisak sa 35 imena igrača koji konkurišu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Na prvom spisku koji je Stojković dostavio Evropskoj fubdalskoj uniji bilo je 55 imena. Sada ih je 35, a očekuje se da će do kraja maja Piksi doneti konačnu odluku i objaviti konačan spisak za Euro.

Na spisku od 35 našlo se nekoliko igrača iz Superlige. Tu su golman Partizana Aleksandar Jovanović i njegov saigrač Samed Baždar. Iz Vojvodine je poziv dobio Mihailo Ivanović, a iz Crvene zvezde Uroš Spajić i Srđan Mijailović. Tu je i tandem TSC – Namanja Stojić i Aleksandar Ćirković i ofanzivac kragujevačkog Radnikoh Matija Gluščević.

Tu je i dvojac koji je neizvestan zbog povreda – Nemanja Gudelj i Srđan Babić.

PIKSIJEVIH 35 ADUTA ZA EURO

A koga sve nema na spisku?

Možda je najveće iznenađenje što na spisku nema Filipa Đuričića koji je godinama unazad bio redovan reprezentativac. Odigrao je i tri meča u kvalifikacijama.

Nema Danla Lazovića, krilnog beka Verone, koji nije bio redovan ni tokom kvalifikacija. Nema ni Marka Grujića, ali ni Uroša Račića. Grujić je u Portu igrao malo dok je Račić imao pristojnu sezonu u Sasuolu.

Nema ni golgetera Los Anđeles Galaksija Dejana Joveljića, kao ni napadača Bazela Đorđa Ivanovića.

Nije bilo mesta ni za Aleksu Terzića, Erhana Mašovića, Milana Gajića… Među 35 nema ni Stefana Mitrovića, krilnog napadača Verone, ali ni Mileta Svilara koji se pominjao kao opcija za širi spisak iako je bilo i vesti da je on odlučio da više neće igrati za Srbiju. U konkurenciji golmana se nije našlo mesta ni za Borisa Radunovića.

Stojković je okupljanje zakazao za 1. jun. Orlovi će 4. juna igrati prijateljski meč sa Austrijom u Beču, a 8. juna u Stokholmu sa Švedskom.

Srbija je u grupi sa Engleskom, Slovenijom i Danskom. Prvi meč Orlovi igraju sa Engleskom 16. juna, zatim sledi duel sa Slovenijom četiri dana kasnije i na kraju meč protiv Danske 25. juna.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare