U17: Moramo da negujemo nove generacije, bolje su od nas

EURO 29. maj 202423:21 1 komentar

Selektor srpskih kadeta Jovan Damjanović pohvalio je svoje izabranike posle plasmana u polufinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

EURO U17

Orlići su posle dosta uzbuđenja na stadionu „AEK arena“ u Larnaki savladali Austriju – 3:2.

„Jako je lep utisak što je naša zemlja Srbija uspela da se plasira među četiri najbolje selekcije, momci su to zaslužili ne samo na današnjoj utakmici i na ovom evropskom prvenstvu, već od prvog dana kako smo se okupili. Jednostavno, kako je prolazilo vreme mislim da smo igrali sve bolji i bolji fudbal. Od srca čestitam momcima na odnosu, na stavu… Milsim da igramo jako kvalitetan fudbal i da je zato došla nagrada“, kaže selektor Jovan Damjanović i nastavlja:

„Naravno, nje bilo lako, Austrijaci su fizički jaki, bilo je dosta borbe, ali smo uspeli da odgovorimo na naš način, ono što nas krasi: smirao za igru, zajedništvo, tehnika fudbala i uspeli da damo golove. Važno je i što smo se vrlo brzo vratili nakon što smo rano primili gol. Brzo smo reagovao… Ali stvarno verujem u ove momke i nisam imao sumnju da će oni to da izvedu na pravi način kao što su to uradili.“

Govorio je selektor Orlića i o zajedništvu u timu i hemiji među igračima:

FSS U17
FSS

„Momci su divni, ja im kažem ‘mnogo ste bolji nego što smo mi bili’. Nove generacije moramo da negujemo. S druge strane, oni znaju da moj stručni štab i ja verujemo u njih, oni to osećaju, da verujem u njihov kvalitet ne samo fudbalski nego i ljudski šo je veoma važno da bismo došli do ovde. Ne možete samo igrati dobar fudbal ako nije dobra hemija. I uvek insitiramo da budemo skromni i ponizni, moramo da trčimo i da se borimo da bi rezultat došao kao što je bila situacija kod trećeg gola.Moramo da budemo skromni na terenu i van terena.“

Ekipa koju sa klupe predvodi Jovan Dajmanović u polufinalu će u nedelju igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg polufinala, koje takođe u direktnom prenosu možete da gledate na kanalima Sport kluba, a sastaće se Portugal i Poljska.

Mečeve sa Evropskog prvenstva za kadete gledajte samo na kanalima Sport Kluba.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare