SK saznaje šta se zapravo dogodilo na ulicama Gelzenkirhena

EURO 16. jun 202417:49 66 komentara
Navijači Srbije i Albanije
Printscreen, Matteo Ciambelli / DeFodi Images

Brojni navijači fudbalske reprezentacije Srbije nalaze se u nemačkom Gelzenkirhenu, gde će u nedelju od 21.00 imati priliku da prisustvuju prvoj utakmici svojih ljubimaca na Evropskom prvenstvu posle 24 godine.

„Oseti pobedu“

Srbija se sastaje sa reprezentacijom Engleske u prvom kolu grupne faze, a utakmici su, između ostalog, prethodili i neredi na ulicama ovog nemačkog grada.

Povezano:

Sukobile su se pristalice “Orlova” sa navijačima drugih selekcija, a pažnju je privukao i jedan incident iz fan-zone, kada je umalo došlo do opšte panike.

Sport klub je bio na licu mesta i saznao šta se dogodilo.

Grupa srpskih navijača je pokušavala da izađe na binu. Prvo nisu uspevali, a potom su uspeli. Jedan od njih je nosio albansku zastavu i pokušao je da je zapali. Međutim, ostali ljudi nisu shvatili šta je u pitanju i o kome se radi. U trenutku kada je navijač iz torbice izvadio baklju, mnogi su pomislili da vadi oružje, a neki su počeli i da beže. Okupljeni su počeli da gađaju čoveka sa zastavom i bakljom predmetima i on je morao da siđe sa bine. Tek kasnije je ta zastava zapaljena, pa su redari momentalno reagovali, a reakcije policije nije bilo. Sve aktivnosti u fan-zoni su prekinute 20 minuta pre planiranog roka. Bio je to incident koji je pokvario čitavu svečanost. Policija je i dalje na mestu i motri kako bi sprečila nove probleme”, javlja sa lica mesta naš reporter Branko Spasojević.

EURO:

Ne može jače – Srbija na Englesku: Teg istorije u Nemačkoj

Engleze smo već pobedili na EP: Traži se „novi Džaja“

Engleski novinari „provalili“ Sautgejtov tim za Srbiju

Momak je malo popio, ali nije odbio razgovor za Sport Klub

Winnerbet EURO 2024 promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare