Osim: Samo kod Piksija igraju dva beka sa kontra nogama!

EURO 21. jun 20248:01 135 komentara
Clive Mason/Getty Images

Amar Osim, fudbalski trenere i sin legendarnog Ivice Osima, radi kao stručni konsultant za televiziju BHT 1 tokom trajanja Evropskog prvenstva.

povezane vesti

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Čovek koji je sa Željezničarom iz Sarajeva osvojio pet titula i četiri kupa oštro je kritikovao igru reprezentacije Srbije u meču protiv Slovenije.

„Puno je manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini… Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije“.

Osim je kritikovao srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija jer ne daje prilike Lazaru Samardžiću (22), talentovanom vezisti Udinezea.

„Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu… Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko.“

Osima je posebno zaprepastilo da je Srbiji u drugom poluvremenu na levom beku igrao dešnjak:

„Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam vidio da neko u formaciji 3-5-2 igra sa dva beka sa kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane“.

Zajedljivo je komentirao i veliku grešku Sergeja Milinković-Savića kod primljenog gola Srbije, kada je strelac bio Žan Karničnik, igrač Celja.

„U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50 hiljada evra godišnje,a iz Srbije Sergeja Milinković-Savića, za koga ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli ‘ko je ovaj, što bih ja njega čuvao…“, zaključio je Osim.

Winnerbet EURO 2024 promo

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare