„Rudolfe Dizelu, diži Nemačku“

EURO 15. jun 20248:55 6 komentara
SK

Nemačka slavi – pobedu nad Škotskom, velikih 5:1 za razdragana lica, hektolitre piva i glasne sirene na obodima Bavarske.

Spalets Platz, Branko Spasojević
SK

Od izveštača iz Augzburga

Nije prošao ni tren, dovoljan za euforiju u Minhenu i okolnim gradovima.

Povezano

Gladni trofeja, ne hajući što Škotska nikako ne može da bude validan parametar konačnih dometa, Nemci su u Augzburgu napravili veliku feštu. Sirene, užureni automobili, prepoznatljive crno, crveno, žute boje, najbolje su posvedočili koliko se čekao ubedljiv start domaćeg tima.

Ponoć se nazirala tek…

„Sve podseća na 2006, Mondijal i nezaboravan hod ka finalu. Nije se moglo, Italijani su stali na naš put, vreme je za osvetu“, rekao nam je jedan od domaćih navijača, uz pomoć prevodioca Borisa iz Sarajeva, dok su zurili u veliki ekran i prenos ZDF-a.

Augzburg, zvanično drugi nastariji grad Nemačke, ponosi se bogatom tradicijom, impresivnim gradskim zdanjima, velikim imenima… Mesto, iz čijih njedara su izašli legendarni Rudolf Dizel, Bertold Breht, Leopold Mocart, danas je savremen tehnološki centar, grad budućnosti, kako vole Bavarci da kažu.

„Neka ide život, daćemo i 200 evra“

„Mitar je veličina, želim da preskočim Kejna“

Piksi rešava dileme: Stojić, dva špica, ko će levo?

I fudbala, naravno!

„Umeli smo uvek da prepoznamo trenutak i izgradimo pobednike. Nekad se ovde klicalo „Rudolfe Dizelu, diži Nemačku“. Tako je i bilo, danas mlađe generacije uživaju u fudbalu. Augzburg nije po tome jedinstven u našoj zemlji, ali jeste mesto neverovatnog duha i energije. Videćete večeras, moguća pobeda nad Škotima pokrenuće lavinu do krova Evrope…“, pojasnila je ekipi Sport kluba ljubazna recepcionarka uoči meča na „Fuzbal areni“.

I bi tako – lavina je pokrenuta. Dokle će doći, sme li neko uopšte da prognozira?

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare