Srbija na EP: Ima li pokrića za optimizam?

EURO 12. jun 20249:30 4 komentara
Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović NORWAY vs SERBIA ALEKSANDAR MITROVIC i DUSAN VLAHOVIC fudbaleri reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Lige nacija proti
Foto Marko Metlas/MN Press via Guliver - Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović

Fudbalska reprezentacija Srbije, tiho i bez euforije koja prati velika takmičenja, doputovala je u Nemačku.

Bliži se EURO 2024!

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Orlovi u Nemačkoj

Daleko od toga da podrška izostaje, ali nema (ne)realnih očekivanja javnosti, nema pritiska, nema skandala unutar tima, a u prošlosti su baš takve stvari u velikoj meri uticale na izdanja ekipe.

Rezultati u pripremnim mečevima potvrdili su već poznato, Srbija je nepredvidljiva ekipa, izuzetnog napadačkog potencijala sa velikim problemima u defanzivi.

Želja i borbenost igrača ne nedostaju, sada tim već i kontinuitet nastupa na velikim.takmičenja, ali nedostaje  kompaktnost na terenu i taktička pripremljenost za ovaj nivo.

Nadajmo se da je selektor uočio greške i da će biti sposoban da prilagodi igru mogućnostima ekipe.

Srbija je pobedila na samo dve od poslednjih šest takmičarskih mečeva, a pod vođstvom Dragana Stojkovića na samo pet je sačuvala mrežu.

Sa druge strane u prethodnom kvalifikacionom cklusu Srbija je dala gol na svakoj utakmici, a posebno su „orlovi“ bili dobri u vazduhu.

To i ne iznenađuje, ako se ima u vidu da je Srbija u proseku, najviša ekipa na turniru.

Čak 14 od 26 igrača sa konačnog spiska igra u ligama „petice“ što je ipak pokazatelj kvaliteta. Hrabar pristup se podrazumeva.

Ambiijent oko selekcije nije ni približno optimističan u poređenju sa Svetskim prvenstvom u Kataru.

Ipak, državni tim je na smotri najboljih evropskih selekcija, prvi put posle 24 godine i to je već zadovoljavajući rezultat.

Za iskorak potrebno je više od dobre atmosfere i individualnog kvaliteta.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare