Šurbatović o „Ubij Srbina“: Spremni smo da napustimo EURO

EURO 19. jun 202423:23 > 23:24 122 komentara
Getty Images

Posle zajedničkog skandiranja navijača Albanije i Hrvatske: "Ubij, ubij Srbina", stigla je oštra reakcija iz FSS.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, u direktnom uključenju za RTS iz Minhena, najavio je protesno pismo i rigorozne mere ukoliko Hrvati i Albanci ne budu drakonski kažnjeni.

Povezano

„Skandalozno je šta se dogodilo. FS Srbije će zahtevati od UEFA da preduzme najoštrije sankcije, po cenu da ne nastavimo učešće na Evropskom prvenstvu. Ovo je zaista skandalozno i ne želimo da se ikada ponovi“, rekao je Šurbatović.

Nema sumnje da će biti pokrenut disciplinski postupak.

„Sigurni smo da hoće. Zahvalni smo UEFA jer je reagovala na našu signalizaciju za ponašanje takozvanog novinara. Odmah mu je oduzeta akreditacija. Uputili sko protesno pismo, ovo nema veze sa sportom i ne želimo da se politizuje Evropsko prvenstvo.“

EURO blog uživo Sport kluba

Jovan Šurbatović
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija je novčano kažnjena zbog ponašanja navijača protiv Engleske.

„Jesmo kažnjeni, zbog pojedinačnih slučajeva. Naša publika se ponašala bolje nego ostali. Kažnjeni smo samo zbog rasizma pojedinca, koji je vređao crne igrače. Tražili smo da se individualizune odgovornost, ne želimo da se pripiše svima. Naši navijači su gospoda, mi Srbi smo gospoda. Narod smo otvorenog srca, bez obzira na veru i naciju. Po tome smo poznati. Apelujem da ostanemo gospoda, a da izolovani incidenti budu kažnjeni.

EURO aktuelnosti na Sport klubu

PIKSIJEVE TRI IZMENE, BEZ SERGEJA

U ČEMU JE ŠAĆIRI BOLJI OD RAULA, RUNIJA…

KEK: SRBIJA ODLIČAN PROTIVNIK

NEMCI VEĆ U OSMINI FINALA

U finišu razgovora za RTS, Šurbatović je istakao:

„Zahtevamo najoštrije kazne za FS Hrvatske i Albanije. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu i sportu uopšte. Ukoliko UEFA ne kazni drastično izgrednike, razmislićemo kako ćemo dalje. Siguran sam da će kazne biti rigorozne.

A, šta za FSS znači drakonska kazna?

„Šta god značila, kao što je kvazinovinaru oduzeta akreditacija, tako da budu kažnjeni navijači Albanije i Hrvatske. Ne znamo šta to možeda bude.

Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare