Teže ne može: Ovo je put Srbije ako pobedi Dansku

EURO 22. jun 202412:47 279 komentara
Starsport/Peđa Milosavljević

Ništa još sa sigurnošću ne može da se tvrdi, ali uveliko se nazire put Srbije u nokaut fazi Prvenstva Evrope ukoliko pobedi Dansku. Najverovatnije bi je u osmini finala čekala Nemačka, a potencijalni rival u četvrtfinalu je Španija.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Tu ćemo se zaustaviti u kalkulacijama, svesni koliko će biti teško, posle izdanja u prva dva kola, da Srbija uopšte i dođe do pobede nad Danskom i plasira se u osminu finala.

SK u Nemačkoj

Ispred Orlova je računica skoro kristalno jasna. Samo u ludoj varijanti bod bi mogao da donese treće mesto u grupi i prolazak dalje sa svega dva boda. Realno je da za odlazak u osminu finala sa treće pozicije moraju da se imaju na kontru barem tri poena.

Pobeda nad Danskom značila bi osvajanje drugog mesta, osim u slučaju da Slovenija pobedi Englesku. Onda bi Orlovi bili treći.

Kad se pogleda „kostur“ takmičenja, najbolje za Srbiju bi bilo da zauzme treće mesto u grupi. Tako bi izbegla duel sa domaćinom u Dortmundu, a eventualno i sjajnu Španiju u četvrtfinalu.

Pratite EURO blog uživo na Sport klubu

Ako bi Orlovi bili treći, išli bi u osmini finala na pobednika grupa E ili F, a to su najverovatnije Portugal ili Belgija, u slučaju da Belgijanci danas opravdaju ulogu protiv Rumuna.

Postoji varijanta i za novi susret Švajcarske i Srbije, uz dva preduslova. Prvi je da Švajcarci pobede Nemačku sutra i zazuzmu prvo mesto u grupi, a drugi da Orlovi savladaju Dansku.

EURO aktulenosti i analize na SK

Nikad preciznija (i bolnija) analiza problema Srbije

Ko je Marijan Kustić: Znamo da je Mamićev, ne i da je gluv

Crno-beli, čuvajte se Mikole

Hrvati: Albanci vikali „Ubij Srbina“

Jović: Takav mi je govor tela…

Selektor Danske: Možda i bolje da budemo treći

Standings provided by Sofascore
Winnerbet EURO 2024 promo
SK

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare