Znate li ko će sve suditi na Evropskom prvenstvu?

EURO 11. jun 202413:35 2 komentara
Sudija Entoni Tejlor Referee Anthony Taylor Champions League - Group F - Atalanta v Villarreal
REUTERS/Alberto Lingria

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj vodiće 77 sudija iz 15 zemalja, uključujući naravno i čoveka koji važi za trenutno najboljeg arbitra, "prvu pištaljku" Mundijala u Kataru Šimona Marčinjaka.

Igrate li fantazi?

Na ovoj adresi možete pročitati pravila igre, registrovati tim, napraviti privatnu ligu, pozvati prijatelje da vam se pridruže, a najbolji će osvojiti nagrade. Neka Fantasy igre počnu!

Sudije uvek privlače mnogo pažnje, grešili ili ne, a na ovogodišnjem Euru biće ih 77. Podeljeni su u 19 timova, od toga 18 iz Evrope i jedan iz Argentine. Njih 20 će raditi kao VAR sudije.

Ni Srbija ni Hrvatska nemaju predstavnike, Slovenija ima sudijsku trojku predvođenu Slavkom Vinčićem kome su pomoćnici Tomaž Klančnik i Andraž Kovačić. VAR sudija iz Slovenije je Nejc Kajtazović.

Printscreen

Sudije iz Premijer lige svima su poznate, a među njima je svakako najpoznatiji Majkl Oliver, Entoni Tejlor i Stjuart Atvel. Sva trojica su bila u centru pažnje ove sezone zbog besa koje su izazivale njihove odluke.

Glavne sudije što se tiče Engleza biće Majkl Oliver i Entoni Tejlor, uloge pomoćnika imaće Stjuart Brut, Den Kuk, Geri Besvik i Adam Nan dok će u VAR sobi biti Stjuart Atvel i Dejvid Kut.

Što se tiče sudija iz Francuske, najpoznatije ime je svakako Klemon Tupan, ali po pohvalama za to kako radi svoj posao ne zaostaje ni nešto mlađi Fransoa Letseije.

Iz Francuske dolaze dvojica glavnih sudiuja i to su upravo dvojica pomenutih. Ulogu pomoćnika obavljaće četvorica arbitara, a u VAR sobi biće njih dvojica.

Neće ovaj Euro proći ni bez Danijelea Orsata iz Italije i Danija Makelija iz Holandije, kao ni bez čoveka koji važi za trenutno najboljeg sudiju na svetu Šimona Marčinjaka. Poljak je prethodno Evropsko prvenstvo propustio zbog tahikardije, ali je zato sudio finale Mundijala.

Pored sudija iz Evrope, tu će biti i jedna sudijska trojka iz Argentine. Činiće je Fakundo Teljo kao glavni sudija i Gabrijel Čade i Ezakijel Brailovski kao pomoćnici.

Printscreen

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare