Matić pred Fradi: Za ove utakmice se živi (VIDEO)

Optimizam nije samo puko samoohrabrivanje. Čukaričani u četvrtak veče otvaraju evropsku jesen, duelom sa Ferencvarošom, u prvom kolu Lige konferencije.

Trener Beograđana, Igor Matić, dosledan veri u sopstvene snage, pogotovo posle septembarske akcije jačanja tima i pobede nad Crvenom zvezdom (2:1), imao je jasnu poruku uoči meča sa najvećim klubom Mađarske.

Povezano

„Očekuje nas istorijska utakmica sa Čukaričkim, za nas motiv više. Za ove utakmice se živi, duel sa petostrukim uzastopnim vladanom mađarskog fudbala. Radujemo se utakmici sa Ferencvarošom, veliko iskustvo biće predstojeći meč za nas“, poručio je Igor Matić.

Čukaričani ističu jasan plan pred duel sa Fradijem.

„Ističem često izabranicima veru u sebe, mentalnu snagu da se suprotstavimo jakom rivalu. Ferencavoš je u poslednje četiri utakmice postigao 23 gola, koliko sam video. Mnoštvo dobrih igrača čini kvalitetan tim, posebno veliki broj kvalitetnih stranaca.“

Ostavio je Matić mađarskom šampionu ulogu favorita.

„Stav, ambicija, vera u sopstveni kvalitet mogu samo da nas okuraže u želji da potvrdimo kvalitet na velelepnom stadionu. Verujem da možemo do dobrog utiska i bodova za srpski fudbal u velikoj utakmici za Čukarički“, telegrafska je poruka Igora Matića.

Van stroja su Ze Mario i Stefan Tomović.

Govorio je Matić i o ciljevima Čukaričkog u sezoni.

“Cilj u Ligi konferencija je da osvojimo što više bodova za klub i za srpski fudbal. Teško je reći da li možemo da budemo među prva dva mesta, grupa je zaista jaka, izraženo protiv ozbiljnih i kvalitetnih ekipa, ali mi ćemo ići od utakmice do utakmice i videćemo dokle možemo da doguramo. Nije fraza, stvarno ćemo pokušati da ostvarimo plasman na prva mesta. Kad je u pitanju domaći šampionat, želimo da nastavimo niz izlazaka u Evropu, kao što je to nekoliko godina unazad. Klub igranjem u Evropi raste i želimo da tako i nastavimo“.

Kapiten Beograđana, Marko Docić, ističe da je ekipa spremna da uđe u istoriju:

“Pred nama je prva utakmica u Ligi konferencija, meč za uživanje i veliku borbu. Ovo je za nas istorijska utakmica, prva za klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i želimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Nema potrebe da sebi pravimo pritisak, njega smo imali proletos u prvenstvu jer smo znali koliko je bilo bitno da osvojimo mesto koje nam garantujemo evropsku jesen.”

Osvrnuo se Docić i na činjenicu da je Dejan Stanković trener Ferencvaroša.

“Igramo protiv protivnika čiji nas trener dobro poznaje, kao i mi njega. Znamo otprilike kako igraju njegove ekipe i to bi mogla da bude naša prednost. Nadam se da ćemo pokazati igru kao protiv Crvene zvezde, jer su Zvezda i Ferencvaroš po kvalitetu slični klubovi. Igraćemo hrabro, želimo da ostavimo i dobar utisak u ovoj istorijskoj utakmici za naš klub. Očekujemo da oni igraju ofanzivno a na nama je da uđemo dobro u meč u pariramo igrom.”

Bonus video