Norvežani šokirani odlukom UEFA, najavljuju žalbu

Bode/Glimt
REUTERS/Russell Cheyne via Guliver

Generalni menadžer Bodo Glimta, Frode Tomasen nezadovoljan je odlukom UEFA da suspenduje trenera ekipe Kjetila Knutsena nakon incidenta koji se dogodio posle prve utakmice sa Romom.

Nakon prvog meča dva tima u četvrtfinalu Lige konferencije, došlo je prvo do svađe a zatim i do fizičkog obračuna između Knutsena i trenara golmana Rome Nuna Santoša. Bodo je prijavu podneo i policiji, a nakon odluke UEFA da suspenduje glavnog trenera u klubu su izuzetno nezadovoljni.

Povezano

„U prvom momentu smo bili potpuno šokirani odlukom. Smatramo da je neprihvatljivo i neodgovorno da se mi nađemo u ovakvom položaju zbog situacije koju je isprovocirao štab Rome. Odluka je apsurdna i nismo sigurni da za nju ima osnova. Nadamo se da će istina izaći na videlo, a na odlulu ćemo uložiti žalbu. Očekujemo da dobijemo priliku da objasnimo sve pred UEFA i da će se nakon toga ova odluka promeniti. Zaista verujemo u to“, rekao je Frode Tomasen.

Tomasen je istakao da se ekipa priprema da bude fokusirana na ono što će se dešavati na terenu, ali da susepnzija trenera svakako utiče na sve, posebno ako se ekipa nađe u situaciji da bez njega igra na Olimpiku u četvrtak.

Revanš se u Rimu igra sa početkom u 21.00 sat, a u prvom meču Bodo je slavio rezultatom 2:1.