Partizan u Pragu: Crno-bela istina

FK Partizan
FK Partizan

Lider ponovo na evropskoj stazi. Prvi put u 2022, rešen da nastavi sjajan niz s početka prošlogodišnjeg leta i iskorači među 16 najboljih ekipa u premijernom ciklusu Lige konferencije.

Partizan u Pragu, usput, nišani mnogo više – duel protiv Sparte nudi veliki povratak fudbalu! Upravo tamo gde je 2017. crno-bele ostavio Marko Nikolić. Sve između ličilo je kao strmovit pad, bez mere stida i odgovornosti još uvek aktuelne garniture vlastodržaca u Humskoj.

Partizan u Češkoj

#related-news_1

Sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi, Partizan ima intregritet, stav i ideju. Potvrdio je to i na prolećnoj premijeri u Nišu, sa lakoćom protutnjao Čairom, dokazao u prvom susretu spremnost da iznese složene izazove tri takmičenja. A, od ispita u Pragu, protiv trećeplasirane ekipe češkog šampionata, zavisiće delimično i konačne ocene.

Formula uspeha s kraja prošle godine imaće iste obrise i na gostovanju u češkoj prestoničkoj Ulici Milade Horakove. Stručni tim Partizana nije prinuđen ni mnogo da menja – na teren će proverene snage iz prvog dela sezone.

Oporavio se golman Aleksandar Popović, izuzev od ranije odsutnog Danila Pantića i povratnika Ljubomira Fejse, svi ostali našli su se na letu u Prag. Najavljena rokada – povratak Nemanje Miletića na poziciju desnog štopera i Aleksandar Miljković na bekovskoj poziciji – biće i jedina novina u Stanojevićevom evropskom mozaiku.

Sve ostalo veće je viđeno – Saničanin u poslednjoj liniji, Urošević na levoj strani, Jojić i Zdjelar u centralnom delu veznog reda, oporavljeni Marković, Natho i Menig na ofanzivnim pozicijama, zaključno sa najisturenijim Rikardom obezbedili su Partizanu slast evropskog proleća. Ovaj sastav očekuje se i na decenijama popularnoj Letni, moderno Đenerali areni.

Na suprotnoj strani, Sparta predvođena češkim stručnjakom Pavelom Vrbom, velikim imenom države iz srca Starog kontinenta, zanimljivo nikad fudbalskim gostom Beograda, glasno cilja osminu finala i napad na titulu u domaćim okvirima. Homogen tim, bez velikih zvezda, nošen 19-godišnjim golgeterom Adamom Hložekom, pokušaće u prvom meču da obezbedi prednost.

Na stadionu Letna imaće podršku svega hiljadu navijača…

Početak susreta u Pragu zakazan je za 21.00.