Vrba: Poštujemo Partizan, jaki su, ali hoćemo dalje

Photo/Michal Kamaryt (CTK via AP Images)

Sparta je loše počela prolećni deo sezone. Igrala je tek 2:2 sa Viktorijom iz Plzenja u češkom prvenstvu i protiv Partizana kod kuće ne sme da bude greške. Trener Pavel Vrba kaže da je svestan Partizanove snage ali da njegov tim želi da ide dalje.

U toj utakmici protiv velikog rivala Sparta je gubila 2:0, a na kraju je uzela bod golom Adama Hložeka u 91. minutu. Praški tim zaostaje četiri boda za liderima Slavijom i Viktorijom u češkom prvenstvu, a utakmicu protiv Partizana Vrba ne vidi kao priliku za iskupljenje posle remija sa Plzenjom.

„Partizan je klasični srpski tim koji je jak na lopti. Veoma su dobri ofanzivno, imaju strance koji imaju brzinu i dinamiku. Srpski igrači su drugačiji, agresivniji su. Poštujemo njihov kvalitet. Dokazali su ga u srpskom prvenstvu. Prvi su i imaju najbolju gol razliku. Takođe su zasluženo prošli dalje u Evropi. Poštujemo ih ali želimo dalje“, kazao je Pavel Vrba.

On je rekao da će protiv Partizana sigurno biti nekih promena u sastavu u odnosu na meč sa Viktorijom. Novinare je zanimalo da li će igrati mladi Ladislav Krejči koji nije bio u protokolu za meč sa Viktorijom.

„Rekao sam da smo ga štedeli protiv Viktorije. Važan nam je i ispada da nam je potreban takav igrač. On je iznad proseka i užasno je važan u takvim mečevima. Mnogo nam je pomogao u Kup meču protiv Slavije. Deluje da bi mogao da igra protiv Partizana ali nije sto odsto sigurno“, dodao je Vrba.

Meč Sparte i Partizana je u četvrtak od 21 čas u Pragu na „Đenerali areni“.