Huligan napadač na Dmitrovića dobio tri meseca zatvora

Second image in a sequence of six images of a PSV supporter punching Sevilla's goalkeeper Marko Dmitrovic in the face during the Europa League playoff second leg soccer match between PSV and Sevilla at the Philips stadium in Eindhoven, Netherlands, Thursday, Feb. 23, 2023. Sevilla won 3-2 on aggregate. The pitch invader managed to attend the match despite having a stadium ban. Netherlands Soccer Europa League
(AP Photo/Peter Dejong) via Guliver

Dvadesetogodišnji muškarac iz Rurmonda koji je napao srpskog golmana Marka Dmitrovića tokom fudbalske utakmice PSV – Sevilja u Ligi Evrope osuđen je u sredu na tri meseca zatvora, od kojih je mesec dana uslovno.

Povezano

Kako prenosi holandski AD, policijski sudija mu je izrekao i novu dvogodišnju zabranu prilaska području oko stadiona PSV-a u Ajndhovenu. Javni tužilac je tražio istu kaznu tokom ubrzanog pretresa u sudu u Den Bošu.

„Uđete na teren pod dejstvom alkohola. To je potpuno nepoštovanje prema igraču, fudbalskom klubu i pravim navijačima PSV-a. Sebe nazivate fudbalskim navijačem. Ali ovo nema nikakve veze sa fudbalom“, rekao je policiski sudija.

Kako navode u Državnom tužilaštvu, „postupanje osumnjičenog nije imalo veze sa fudbalom ili ljubavlju prema svom klubu“.

„Ono što je trebalo da bude zabavno fudbalsko veče , bilo je poremećeno njegovim ponašanjem“, kaže se u saopštenju.

Dvadesetogodišnji muškarac iz Rurmonda, koji je i ranije pravio probleme, kaže da je tog dana popio mnogo piva i da se ničega ne seća.

„Izašao sam na teren i sve se brzo odigralo. Pre nego što sam se osvestio, ležao sam na zemlji i obezbeđenje me je brzo odvelo“, rekao je Dilano K.

Navijač PSV-a je u finišu utakmice utrčao na teren i prišao Marku Dmitroviću. Napao je srpskog golmana, ali ga je ovaj brzo savladao pre nego što ga je nekoliko radnika obezbeđenja izvelo sa terena.

FILE - This combo shows a sequence of six images of a PSV supporter punching Sevilla's goalkeeper Marko Dmitrovic in the face during the Europa League playoff second leg soccer match between PSV and Sevilla at the Philips stadium in Eindhoven, Netherlands, Thursday, Feb. 23, 2023. A soccer hooligan who ran onto the pitch during PSV Eindhoven's Europa League match against Sevilla and threw a punch at the Spanish club's goalkeeper, Marko Dmitrovic, was sentenced Tuesday, March 7, 2023, to two months in prison. Soccer PSV Sevilla Hooligan
(AP Photo/Peter Dejong, File) via Guliver
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw
Marko Dmitrović
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare