Pakao za Radnički ili Vošu na startu: Ajaks, Braga, Molde…

Starsport

Svi srpski predstavici imaće težak zadatak u kvalifikacijama za grupne faze evropskih takmičenja, koje su za sada zagarantovane samo Crvenoj zvezdi i TSC-u (ili Vojvodini, ako osvoji Kup).

Srbija će još naredne sezone, pa ko zna kad, imati pet predstavnika u Evropi. Crvena zvezda će igrati u plej-ofu za Ligu šampiona, Partizan će krenuti od drugog kola kvalifikacija u „stazi pratilaca“.

Povezano

Plasman u Evropu obezbedili su i TSC i Radnički 1923, vrlo blizu toga je i Vojvodina, dok Čukarički ima samo teoretske šanse. Novosađani će igrati u finalu Kupa Srbije protiv Crvene zvezde (utorak, 20,15 časova), ukoliko osvoje trofej igraće u plej-ofu za Ligu Evrope, a u tom slučaju bila bi im zagarantovana najmanje grupna faza Lige konferencije.

Ukoliko beogradski crveno-beli osvoje duplu krunu, u plej-of za Ligu Evrope išao bi TSC. Četvrti predstavnik Srbije nastupaće takođe u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali od drugog kola. I to će biti TSC, Radnički 1923 ili Vojvodina.

I već sada je definitivno da će taj srpski predstavnik, TSC, Radnički ili Vojvodina, biti nepovlašćen u toj rundi, s obzirom na to da vuče nacionalni koeficijent (5,555).

Rival srpskom predstavniku će biti jedna od devet povlašćenih timova, a već se zna pet potencijalni ekipa. I to su strašna imena, budimo realni teško premostive prepreke: Ajaks, Braga, Molde, Rapid Beč, Rijeka. Verovatno tom spisku treba dodati treće timove iz Turske i Belgije, dok se još čekaju raspleti nacionalnih šampionata u Moldaviji i Azerbejdžanu.

Kasiessa

Jasno je da će mnogo zavisiti od žreba, nije svejedno da li ćete igrati protiv Ajaks ili na primer Rijeke, možda Tobola ili Silkeborga… U slučaju eliminacije u ovoj rundi, Radnički 1923 ili Vojvodina preselili bi se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, gde ponovo ne bi bili među povlašćenim ekipama.

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare